Kasszacsere: kitolhatják a határidőt

2014. január 27. 09:32

Módosulhat az online kasszára történő átállás állami támogatására kiszabott határidő - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, az adóhatóság, az érintett szakmai szervezetek, valamint a pénztárgép-forgalmazók és -gyártók részvételével megtartott rendkívüli ülésen megoldási javaslatok hangzottak el a kialakult helyzetre, különös tekintettel arra, hogy január 31-én lejár a gépek ötvenezer forintos állami támogatására szabott beüzemelési határidő, s a legnagyobb piaci szereplőként jegyzett Alt Cash Kft. az egyik olyan cég, amelynek online kasszájában a korábban már kiadott forgalmazási engedély ellenére utólag adócsalásra lehetőséget adó biztonsági hibát találtak.

Becslések szerint ötvenezer vállalkozás átlagosan 30-60 ezer forintos előleget fizetett már ki a cégeknek a forgalomból váratlanul kivont kasszákért. Akad olyan kereskedő, aki a jóval százezer forint feletti teljes vételárat is átutalta már a forgalmazóknak. Így nagyjából 2-3 milliárd forintnyi összeg az, amelynek visszafizetése egyelőre erősen kérdéses, mivel az Alt Cash Kft. és a forgalmazói engedélytől ugyancsak megfosztott Japan Cash Company Kft. az előlegeket továbbadta a gyártóknak. Ennek következtében mostanra több ezer hibás készülék halmozódik a raktárakban.

A lap információi szerint ugyanakkor a nemzetgazdasági tárca az előleget esetleg elveszítő kereskedők kártalanítására is keresi a megoldás lehetőségét, ám az biztosra vehető, hogy az online kasszára történő átállást segítő állami támogatástól önhibáján kívül, vagyis az engedélyek visszavonása miatt egyetlen vállalkozás sem fog elesni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?