Így is lehet rendezni a tartozást: lekapcsolták a zsaruk a trükkös vállalkozót

Pénzcentrum
2013. augusztus 29. 17:00

Bíróság elé állítást javasol a rendőrség az ellen a nő ellen, aki hamis bankszámlakivonatokkal igazolta tartozása rendezését - tájékoztat csütörtöki, az esetről szóló közleményében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Lajosné 48 éves balatonboglári lakos ellen.

Egy kerékpárok - és annak alkatrészei - gyártásával és nagykereskedésével foglalkozó cég egy éve állt üzleti kapcsolatban S. Lajosnéval, aki balatonboglári szaküzletében értékesítette tovább a megrendelt árut. A kft. a korábbi készpénzes fizetési mód helyett - a szerződés módosításával - lehetővé tette partnere számára, hogy átutalással rendezze tartozását.

Az ellenérték azonban nem érkezett meg a megadott határidőn belül a cég számlájára. Amikor megkérdezték a megrendelőt, hogy miért nem utalta át a pénzt, a csaló azt állította, hogy ő teljesítette fizetési kötelezettségét, melyet bankszámlakivonatok bemutatásával is igazolt.

Kiderült, hogy a banki átutalásról szóló igazolások hamisak voltak, a csaló mindvégig tévedésben tartotta a kft. ügyvezetőjét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Lajosné gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte a csalást.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozást 2013. augusztus 28-án befejezte, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldi meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?