1 °C Budapest

Nincs könnyű dolguk az autóipar magyar beszállítóinak

Pénzcentrum
2013. január 3. 10:04

A Magyarországon működő autóipari multik továbbra is várják a magyar beszállítókat, de csak, ha megfelelnek a szigorú elvárásoknak - írja a Népszabadság.

A bővülő hazai járműgyártásnak köszönhetően javulnak a magyar vállalkozások lehetőségei, de a verseny kemény. A legjelentősebb globális autóipari beszállítók ugyanis már évtizedek óta jelen vannak Magyarországon.

A százezer embert foglalkoztató, évi háromezermilliárd forintos éves árbevételű járműalkatrész-gyártó szektorban szám szerint többségben vannak a tisztán magyar tulajdonban levő vállalkozások, ám a forgalom alapján a külföldi cégek részesedése 75 százalék.

Minden cég lehet akkreditált beszállító, ha megfelel az elvárásoknak: minőség, pontosság, rugalmasság, versenyképes ár, megbízhatóság, innovációs képesség - általában ez utóbbival vannak problémák. Mindezzel együtt is legalább négy-öt év kell ahhoz, hogy bejusson egy cég a beszállítói körbe.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem