4 °C Budapest

Címke: autóipari beszállítók (21 cikk)

Gosztola Judit | 2020. február 17. 05:45

Megszólalt az esztergomi Suzuki-gyár: így hat rájuk az autóipari válság

Folyamatos lassulás jellemzi a globális autóipart, sok helyen nem pótolják a kieső munkaerőt, sőt, konkrét leépítésekről is lehet hallani. Kíváncsiak voltunk mindez miképp befolyásolja a közvetett módon több mint 10 ezer főt foglalkoztató Magyar Suzuki Zrt.-t. Dr. Fejesné Gyurján Ildikó, a cég a HR-ért, a pénzügyekért és az informatikáért felelős operatív igazgatója válaszolt a Pénzcentrum kérdéseire, melyekből kiderül, érinti-e őket a lassulás, milyen irányba zajlanak a fejlesztések, de kitértünk természetesen a Vitara dízel modelljeit érintő kérdéses nitrogén-oxid-kibocsátásra is. Interjú.

Pénzcentrum | 2020. február 8. 14:01

Súlyos gazdasági következményei lehetnek a brexitnek: Kelet-Európa sem ússza meg

Az átmeneti időszak várhatóan túl rövid lesz ahhoz, hogy megszülessen az Egyesült Királyság és az Európai Unió (EU) szabadkereskelmi megállapodása, és ennek fájdalmasak lehetnek a következményei az unió tagállamaiban is - egyebek mellett ez derült ki az Atradius hitelbiztosító Brexitről szóló elemzéséből.

Világgazdaság | 2019. október 14. 09:02

Ebben a szektorban nincs munkaerőhiány: kitehetik a megtelt táblát

A Magyarországon jelen lévő négy nagy autógyárban jelenleg nem küzdenek munkaerőhiánnyal - számol be a Világgazdaság, sőt ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, hagyják elszivárogni a munkaerőt az autóipari beszállítók, válaszul az ágazat lejtmenetére.

Pénzcentrum | 2019. október 9. 13:04

Nem csak pletyka: tényleg bajban van a magyar autóipar

Hagyják elszivárogni a munkaerőt az autóipari beszállítók, válaszul az ágazat lejtmenetére. A többség kivár, tömeges leépítést nem terveznek a következő fél évben, sőt, egy kis részük létszámot bővít - derült ki egy autóipari munkaerőpiac körkérdéséből. Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, egyre több helyről hallani egy közelgő újabb válságról, ami miatt az autóiparban több helyen is létszámstop van érvényben - habár egyik általunk megkérdezett cég sem árult el konkrétumokat.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 21. 13:02

3000 új munkahely Magyarországon?

Megduplázza magyarországi termelését és szentgotthárdi üzeme foglalkoztatottainak számát a General Motors. Az autógyártó pontosan 20 évvel első magyarországi befektetése után újabb beruházásba kezd a Rába parti városban.

Világgazdaság | 2010. július 20. 09:32

Mennyit keresnek az autóiparban?

A magyar gépjárműgyártók és gépjármű-beszállítók honlapja szerint az ágazat különböző szakmáiban dolgozók átlagosan bruttó 202,5 ezer forintot keresnek havonta. Ennél lényegesen magasabb a gépjármű- és autóalkatrész-gyártó üzemek alkalmazottainak 258,6 ezer forintos fizetése.