17 °C Budapest

A magyar üzletlánc drámája: ez már a vég?

Pénzcentrum
2011. november 1. 18:03

Felszámolási eljárást indítottak a Gusta üzletláncot működtető Csemege Plusz Kereskedelmi Kft. ellen. A társaság ellen idén számtalan végrehajtást indított az adóhatóság, a bíróság és közjegyzők.

Felszámolási eljárás indult a Debrecenben és környékén a Gusta csemege-üzletláncot üzemeltető Csemege Plusz Kft. ellen. A 8 egységet működtető társaság 130 főt foglalkoztatott. Idén év elején jelentek meg hírek arról, hogy a kft. bezárta üzleteit, de akkor Zubora Sándor tulajdonos-ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy igyekeznek kedvezőbb feltételek mellett újra megnyitni a boltokat.

A gazdaság.hu értesülései szerint Zubora úgy tervezte, hogy egyes egységek bezárásával, és a többi átszervezésével sikerül áthidalni és megoldani a pénzügyi problémákat. A Piac utcai üzletet kifejezetten prémium kategóriás termékekkel töltötték fel, a legkényesebb vásárlók kiszolgálása érdekében, de az ügyvezető szerint rossz időben próbálkoztak ezzel. A válság miatt ugyanis a vevők szorosabbra fogták a pénztárcájukat, és az olcsóbb termékekből igyekeztek vásárolni.

A 2006-ban bejegyzett társaság 2008-ban 787 millió forint árbevételt ért el, egy évvel később pedig már 2,4 milliárd forintot. A jelentős árbevétel mellett két éve 39 millió forint nyereséget produkált. Tavalyelőtt a rekordforgalom mellé tetemes, csaknem egymilliárd forint kötelezettségállományt halmozott fel a cég. Idén az Opten cégtára szerint adóhatósági, bírósági és közjegyzői kezdeményezés nyomán nyolc esetben indult végrehajtás a cég ellen.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?