15 °C Budapest

A devizahiteles vállalkozásoknak is segít a kormány

Pénzcentrum
2011. október 27. 12:12

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány további lépéseket tervez annak érdekében, hogy a közel ötezer milliárd forintra rúgó lakossági devizahitel-állományból "minél többet szeleteljen le". Ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta a Heti Válasznak adott interjújában.

Matolcsy szerint ugyanis minden "épelméjű gazdasági szereplő", így a vezető bankárok is pontosan tudják, hogy "ezt a mérgező, idegen testet, mint amit a devizahitel-állomány jelent a magyar bankrendszerben, ki kell venni a gazdaságból".

Az interjúban Matolcsy György kiemeli: az Orbán-kabinet előbb a családokat, ezt követően pedig a vállalkozásokat és az önkormányzatokat is szeretné tehermentesíteni a devizahitelek árfolyamkockázata alól.
Ennek érdekében a kormány egy alternatív finanszírozási rendszer kialakításán dolgozik, amelyben akár egy állami alapítású lakossági bank is szerepet kaphat, és sor kerülhet a még működő állami tulajdonú pénzintézeti kör feltőkésítésére is. A kis- és középvállalkozásoknak kamattámogatott hitelkonstrukciót ígér a nemzetgazdasági miniszter a devizakölcsönök forinthitellel történő kiváltására.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16