A legendás magyar üzletlánc drámája: bezár a legnagyobb bolt is

Pénzcentrum
2011. július 28. 12:23

Hamarosan bezár a Domus Róbert Károly körúton található áruháza. Azt egyelőre nem tudni, hogy Tesco áruház vagy esetleg kínai üzlet lesz-e a helyén - írja a Heti Válasz.

A Domus korábban 26 egységet működtetett országszerte, ezek többnyire a belvárosokban helyezkednek el, s ez roppant vonzóvá tette a lakberendezési hálózatot a napi fogyasztási cikkekkel kereskedő Tesco számára.

A Tesco terjeszkedési stratégiájába pedig tökéletesen illeszkedtek a nyíregyházi, a kecskeméti vagy a szegedi Domus-boltok. Azonban arra is akadt példa, hogy a brit hipermarketlánc helyett egy kínai üzletember lett az áruház épületének bérlője.

A rendszerváltás előtt a magyarországi bútorkereskedelem lényegében egybeforrott a Domus névvel, amely éppoly közismert volt, mint a Keravill, a Skála vagy a Centrum áruházlánc. A tőzsdére 1993. december 28-án vezették be a Domus részvényeit - a Prímagáz és a Globus papírjainak társaságában - ezer forintos névértéken. Az értékpapírok kivezetéséről a társaság közgyűlése 2006 áprilisában határozott.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?