27 °C Budapest

Tudtad? Ezt jelenti az Auchan neve

2011. július 10. 08:02

Idén ünnepli 50. születésnapját az Auchan-csoport. Napjainkban 500-nál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az áruházlánc.

1961. július 6-án nyílt meg az első Auchan áruház Roubaix-ben, az észak-franciaországi város Haut Champs negyedében. Innen ered a cég szójátékon alapuló neve: az Auchan szót úgy ejtik, mint a fennsíkot jelentő "haut champs" szót.

A textilüzemből átalakított, családi tulajdonban lévő és mindössze 30 főt foglalkoztató szupermarket azóta 12 országot és több szakmát magába foglaló világbirodalommá nőtte ki magát. 500-nál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában, 300-nál több kereskedelmi központ áll az Immochan kezelésében, a csoporthoz tartozó Oney Banknak pedig 10 országban 6,5 millió ügyfele van.

Különleges bolt nyílik Magyarországon: ilyet sem láttunk még - KATTINTS

A mai napig is családi tulajdonban lévő, a tőzsdén nem jegyzett, s a kereskedelem területén a világ nyolcadik legnagyobbjaként nyilvántartott cégcsoport hipermarket ágazata 2010-ben 229 ezer embert foglalkoztatott a világ 12 országában.

A közlemény szerint a csoport történetében a nemzetközi porondra lépés egyik fontos pillanata volt a magyarországi megjelenés. A 13. születésnapját ünneplő Auchan Magyarország Kft. mára 12 áruházat üzemeltet: kilencet Budapesten és környékén, hármat (Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc) pedig vidéken. A vállalat által foglalkoztatott 5800 munkatárs 92 százaléka nemzetközi Auchan részvényese.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?