Küzdenek a bankok a talpon maradt cégekért

Pénzcentrum
2011. július 18. 08:32

A mikrovállalkozások számára nyújtott hitelállomány bővítését szeretnék a Népszabadság által megkérdezett pénzintézetek. A piac azonban igen szűk, a válságálló cégekért komoly verseny folyik.

Döntően a határon belül működnek a kisebb vállalkozások, csakhogy a belföldi kereslet még mindig stagnál, a forgalom elmarad a válság előtti szinttől, ez pedig hatással van az ügyfelek hitelképességére.

Ugyanakkor a vállalkozások részéről a kereslet nem lett kisebb, de mivel a cégek pénzügyi helyzete gyengült, ezért csökkent a felvehető hitelösszeg - tájékoztatta a napi lapot az OTP.

Bár a finanszírozható vállalkozások száma csökkent, az állami forrásoknak mégis fontos funkciója van a szektor hitelezésében. Tenke Gábor, az Erste lakossági és mikrovállalati termékfejlesztési igazgatója szerint a jelenlegi gazdasági környezetben nagyobb hangsúlyt kapnak a likviditási hitelek, s ebben a Széchenyikártya program forrásainak lényeges szerepe van.

A Budapest Banknál némi keresletélénkülést már tapasztaltak az elmúlt időszakban ezen a téren, de a társaságok egy része jelenleg banki finanszírozással nem hitelezhető - hívták fel a figyelmet. Sokat segítene a helyzeten, ha a vállalkozások pénzügyi mutatói tovább javulnának, vagy kiszámíthatóbbá válnának, illetve ha csökkennének a fizetési határidők.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Raiffeisennél például részletesen vizsgálják a hitel célját, a visszafizetési képességet, valamint a tulajdonosi elkötelezettséget, melyek a piaci helyzet, a megrendelésállomány alakulása, a vevőkör és a pénzügyi stabilitás mellett meghatározóak a finanszírozási döntésnél.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?