28 °C Budapest

Küzdenek a bankok a talpon maradt cégekért

Pénzcentrum
2011. július 18. 08:32

A mikrovállalkozások számára nyújtott hitelállomány bővítését szeretnék a Népszabadság által megkérdezett pénzintézetek. A piac azonban igen szűk, a válságálló cégekért komoly verseny folyik.

Döntően a határon belül működnek a kisebb vállalkozások, csakhogy a belföldi kereslet még mindig stagnál, a forgalom elmarad a válság előtti szinttől, ez pedig hatással van az ügyfelek hitelképességére.

Ugyanakkor a vállalkozások részéről a kereslet nem lett kisebb, de mivel a cégek pénzügyi helyzete gyengült, ezért csökkent a felvehető hitelösszeg - tájékoztatta a napi lapot az OTP.

Bár a finanszírozható vállalkozások száma csökkent, az állami forrásoknak mégis fontos funkciója van a szektor hitelezésében. Tenke Gábor, az Erste lakossági és mikrovállalati termékfejlesztési igazgatója szerint a jelenlegi gazdasági környezetben nagyobb hangsúlyt kapnak a likviditási hitelek, s ebben a Széchenyikártya program forrásainak lényeges szerepe van.

A Budapest Banknál némi keresletélénkülést már tapasztaltak az elmúlt időszakban ezen a téren, de a társaságok egy része jelenleg banki finanszírozással nem hitelezhető - hívták fel a figyelmet. Sokat segítene a helyzeten, ha a vállalkozások pénzügyi mutatói tovább javulnának, vagy kiszámíthatóbbá válnának, illetve ha csökkennének a fizetési határidők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Raiffeisennél például részletesen vizsgálják a hitel célját, a visszafizetési képességet, valamint a tulajdonosi elkötelezettséget, melyek a piaci helyzet, a megrendelésállomány alakulása, a vevőkör és a pénzügyi stabilitás mellett meghatározóak a finanszírozási döntésnél.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?