Háromszázmilliós forgóeszköz hitel tűnt el

2011. június 23. 09:56

Háromszázmilliós forgóeszköz hitel tűnt el egy kiskunhalasi gazdasági társaságnál - véli a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya - írja a BAON.hu.

A kereskedelmi bank kiskunhalasi fiókjánál még 2006 tavaszán igényelte a 300 milliós forgóeszköz hitelt, egy új tevékenység kialakítására hivatkozva a gazdasági társaság. A bank fiókigazgatójának jóváhagyása után, a hitelkérelem benyújtását követő néhány napon belül, soron kívül megkaptak 230 milliót. A következő hónapban pedig a maradék 70 milliót is átutalta a cégnek a pénzintézet.

A hitelt a gazdasági társaság azonban nem a kérelemben foglalt tevékenységre használta fel, és végül nem is fizette vissza. A fedezetként felkínált ingatlanokról pedig kiderült, hogy jelentősen túlértékelték ezeket. A gyanúsítottak különböző gazdasági társaságokban lévő üzletrészeit vette utóbb zár alá a nyomozás során a bíróság, azzal a reménnyel, hogy megtérülhessen a kár, illetve annak legalább egy része.

Az ügyben a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. - A cég két képviselője ellen különösen nagy kárt okozó csalás, a hitelt nyújtó bankfiók korábbi, 2006-ban hivatalban lévő vezetője ellen pedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, illetve vádemelési javaslattal továbbítottuk az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?