20 °C Budapest

Százmilliárd a vállalkozásoknak az OTP-től

MTI
2011. június 7. 13:32

Június 1-jétől elindult az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram, amelynek 100 milliárd forintos hitelkeretét döntően középvállalkozásoknak ajánlják fel - jelentette be az OTP, amely szerint a korábbinál kedvezőbbé váltak a feltételek a vállalati hitelexpanzióhoz.

Wolf László vezérigazgató-helyettes kedden budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vállalati hitelprogram az Új Széchenyi Tervhez igazodva 2013 végéig tart, a források rendelkezésre állnak, a hitelnövekedés egyetlen korlátja a hitelképes ügyfelek száma lehet.

Wolf úgy vélekedett, hogy "a javuló makrogazdasági feltételek, a stabilizálódó gazdasági növekedés, a belső kereslet várható élénkülése, a beruházások enyhe növekedése és a kedvező exportkilátások immáron megfelelő környezetet kínálnak a vállalati hitelexpanzióhoz, amit támogatnak a kiszámítható fiskális politika eredményeként mérséklődő országkockázati felárak, és az ennek nyomán javuló finanszírozási feltételek is".

A vezérigazgató-helyettes emlékeztetett arra, hogy az OTP Bank az elmúlt években is komoly erőfeszítéseket tett a hitelezés élénkítése érdekében, az elmúlt két évben is érdemben növelte vállalati hitelportfólióját, amikor a többi piaci szereplőé 2009-ben 10, majd 2010-ben újabb 7 százalékkal csökkent.

Wolf kiemelte, a kormány által meghirdetett Új Széchenyi Program különböző programjai 2011 és 2013 között több mint 500 milliárd forinttal segítik a kis- és középvállalkozások fejlesztéseit, az uniós támogatások igénybevételéhez szükséges 25-80 százalékos önerőt pedig az OTP Bank kész megfinanszírozni.
Az OTP Hungaro-Projekt Kft. segítségével eddig 37 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak a vállalkozások.

Az OTP Bank az agrár szektorra, a kkv-kra és az exportáló cégekre koncentrál, mert különösen ott lát növekedési lehetőséget - mondta a vezérigazgató-helyettes.
A program keretében egy-egy vállalkozás 50-500 millió forintig terjedő hitelkeretre kap ajánlatot a banktól, amit maguk tölthetnek ki az OTP több mint 30 hiteltípusából. A bank automatikusan felajánl egyhavi számlaforgalomnak vagy árbevételnek megfelelő folyószámla hitelkeretet, és a megítélt hitelkeret 40 százalékáig két éven túli hitelt is, ami az ügyfél választása szerint forgóeszköz-, beruházási hitel vagy bankgarancia is lehet - ismertette Aladics Sándor igazgató.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A keret díjmentes, a keretösszeg felhasználására egy év áll rendelkezésre. A keret összegét forintban határozzák meg, ám a keretet kitöltő egyedi finanszírozásoknál a források más devizanemben is elérhetőek. A fedezeti követelményeket, a kamatokat és egyéb díjakat az egyedi szerződésekben határozzák meg a hitel- és kockázatbírálat eredményétől függően. A hitelkeretet évente egyszer felülvizsgálják.

Az új hitelprogramokat nemcsak az OTP ügyfeleinek szánják, a bank a klaszter jellegű finanszírozási kapcsolatokat is segíteni kívánja azzal, hogy ügyfelek üzleti partnerei is finanszírozási keretajánlatot kaphatnak, ha megfelelnek a hitelprogram feltételeinek, amelyek többek között pozitív üzleti eredményt és közösen elfogadott üzleti tervet írnak elő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?