Kartellgyanúban a kontaktlencsések

2010. december 8. 11:32

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. december 7-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a CooperVision Optikai Cikkeket Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság, a FOTEX-OFOTÉRT Optikai és Fotócikk Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, a Johnson & Johnson Egészségügyi és Babaápolási Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft., a Kleffmann & Partner Piackutató, a Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság székhelyén, valamint a a Novartis Hungária Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaság CIBA Vision Üzletágának telephelyén.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy Magyarországon a kontaktlencse és ápolószerei forgalmazásában piacvezető vállalkozások, illetve azok értékesítésben résztvevő részlegeik a Kleffman piackutató vállalkozás segítségével, 2003-tól napjainkig tartó időszakban egy piackutatási szolgáltatás mögé rejtett információs rendszert működtetnek.

Az információs rendszer alkalmas lehet arra, hogy a többi vállalkozás üzleti döntéseit befolyásoló üzleti adatok kerüljenek megosztásra, amely segítségével a résztvevő forgalmazók versenykorlátozó módon összehangolhatják piaci magatartásukat. Az üzleti adatok cseréjét jellemzően negyedéves gyakorisággal folytatták egymás között.

A Kleffman mint piackutató bár nem szereplője és így nem versenytársa a hazai kontaklencsét és ápolószereket forgalmazó vállalkozásoknak, azonban a kartell szervezésében és működtetésében segítséget és háttérszolgáltatásokat (infrastruktúrát) nyújt.

A GVH gyanúja szerint e magatartásukkal az eljárás alá vontak feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18