Címke: novartis (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 20. 16:55

Ennyit kereshet óránként egy diák idén nyáron a Mekiben, KFC-ben, DM-ben

Nincs mese, a koronavírus-járvány diákmunka szektorra is hatással volt, piaci körképünk szerint azonban mostanra már némileg normalizálódott a helyzet. A Pénzcentrum néhány nagyobb iskolaszövetkezet adatbázisában csekkolta, mi a helyzet a gyorséttermi pozícióknál.

Pénzcentrum | 2012. október 23. 13:01

A legnépszerűbb munkahelyek Magyarországon: itt a lista!

Idén a kisvállalkozások közül a Kecskeméti Termostar, a közepes méretűek közül az FGSZ Földgázszállító, a nagyvállalatok közül pedig a Provident lett a legjobb munkahely Magyarországon.

Pénzcentrum | 2010. december 8. 11:32

Kartellgyanúban a kontaktlencsések

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. december 7-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a CooperVision Optikai Cikkeket Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság, a FOTEX-OFOTÉRT Optikai és Fotócikk Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, a Johnson & Johnson Egészségügyi és Babaápolási Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft., a Kleffmann & Partner Piackutató, a Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság székhelyén, valamint a a Novartis Hungária Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társaság CIBA Vision Üzletágának telephelyén.

Pénzcentrum | 2009. december 14. 16:04

Keményen büntették a bennfenteskedő családot

Két éves börtönbüntetésre ítéltek egy brit fogorvost, aki a fia tippjeit felhasználva több, mint 100 ezer fontot keresett. A fiú egy brókercégnél dolgozott.

Pénzcentrum | 2009. február 24. 05:55

Mernél génmódosított növényt enni? Lehet, hogy nem lesz más választásod!

A genetikailag módosított szervezetekről (GMO) mai napig vita zajlin az EU-n belül, nincs ugyanis egységes álláspont a tagállamok között arról, hogy engedélyezzék-e ezen termények behozatalát, vagy sem, avagy, hogy erről a tagállamok, vagy az EU egységesen döntsön-e. Hamarosan azonban eldőlhet, meddig maradunk GMO-mentesek!

Pénzcentrum | 2008. július 4. 12:00

Génmódosított növényekben a jövő?

Az éhezés nem új keletű fogalom az emberiség történetében, és nem is kell sokat visszalapozni a történelemkönyvekben azért, hogy a jelenségről értesüljünk, vagy példákat találjunk. Az élelmiszerárak elmúlt hónapokban tapasztalható, 30 éves csúcsokat döntögető emelkedése miatt már a fejlett országokban élők számára is kézzelfoghatóvá válik, hogy mit okozhat az élelmiszerhiány, fogyasztási szerkezetük átalakítására kényszerítve őket. A helyzet megoldását sokan a genetikailag módosított növényfajták termesztésében látják, mondván e nélkül nem kielégíthető az egyre növekvő kereslet, mások viszont a GMO-k egészségkárosító, környezetszennyező és egyéb káros hatásaitól tartva ellenzik azt. A tény azonban változatlan: évről évre nő a biotechnológia-ipar részesedése, bizonyos növények esetében lassan kiszorítva a hagyományos termesztésűeket.

Pénzcentrum | 2004. április 27. 08:35

Átfogó piaci körkép (Buda-Cash)

KÜLFÖLDI PIACI ÖSSZEFOGLALÓ USA: KORREKCIÓ A SZÁMÍTÁSTECHNIKAI RÉSZVÉNYEK VEZETÉSÉVEL • az elmúlt napok erősödését követően kis korrekciót éltek át a piacok; a kissé ideges hangulatban a Fed várható kamatemeléseivel kapcsolatos bizonytalanságok és az iraki feszültség is szerepet játszott • múlt heti igen jó teljesítményük után ezúttal a

Pénzcentrum | 2004. április 26. 11:07

Az Aventis elfogadta a Sanofi ajánlatát (2.)

Az Aventis igazgatósága a Novartis visszavonulása után úgy döntött, hogy elfogadja a Sanofi ajánlatát. Mint ismeretes a Sanofi két hónappal ezelőtt tett ellenséges felvásárlási ajánlatott az Aventisre, melyet az Aventis igazgatósága elutasított és alternatív védekezési útként a Novartisszal kötendő fúziót választotta. A Novartis azonban visszalépett a tranzakciótól, s a Sanofi megemelt ajánlatát

Pénzcentrum | 2004. április 26. 08:06

Meglepő fordulat a gyógyszeripari felvásárlási csatában

Szombaton meglepő bejelentést tett a Novartis; visszalép az Aventisszel megkezdett fúziós tárgyalásoktól. Az ok: a francia kormány erőteljes beavatkozása. Történt mindez két nappal azt követően, hogy a Novartis hivatalosan is bejelentette a tárgyalások tényét az Aventisszel. "A Novartis döntése végleges." - zárul a cég közleménye. Mint ismeretes az Aventis részvényeire ellenséges felvásárlási

Pénzcentrum | 2004. április 23. 08:33

Átfogó piaci körkép (Buda-Cash)

USA: JELENTŐS ERŐSÖDÉS A KEDVEZŐ GYORSJELENTÉSEK HATÁSÁRA - jelentősen emelkedtek tegnap a tengerentúli részvényindexek, miután a megjelent vállalati gyorsjelentések a profitnövekedés folytatódását jelezték - az S&P 500 tagjainak mintegy fele már közzétette negyedéves beszámolóját, és az átlagosan 23%-os profitnövekedés jócskán felülmúlja az előzőleg