19 °C Budapest

Dráma! Megbukott a legendás magyar cég! Kínaiak a háttérben?

Pénzcentrum
2010. augusztus 26. 10:02

Piacra dobták a több évtizedes múltra visszatekintő Nád-Ker Nádtermelő és Kereskedő Zrt. vagyonelemeit, összesen 69 millió forintos irányáron - értesült a Napi Gazdaság.

A Nád-Ker éveken át az ország egyik legnagyobb nádfeldolgozójaként működött, a Velencei-tó partján és az Alföldön is voltak feldolgozóüzemei, nádarató brigádjai egykor szinte az egész ország területén dolgoztak.

A kilencvenes években, egy átmeneti visszaesést követően a piac újra megélénkült, a különböző természetes anyagokból készült termékek iránt egyre nagyobb lett az érdeklődés külföldön és idehaza egyaránt. A gazdasági válság azonban megrengette ezt az ágazatot is, ráadásul megjelent az olcsó kínai nád a piacon.

Vérlázító! Erre pazarolják az adófizetők pénzét!? Kattints!

A termékeinek többségét külföldön értékesítő társaságnak egyre nagyobb finanszírozási gondot okozott a kiszámíthatatlanul változó forintárfolyam, a partnerek késve fizetése, valamint az, hogy egyre kevesebb nádtetős ház épült.

A Nád-Kerrel szemben idén április elején a Fejér Megyei Bíróság végrehajtást kezdeményezett, felszámolási eljárása áprilisban indult el.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?