Egymilliárd kellene a Vidámpark megmentéséhez

2010. augusztus 25. 09:47

Több mint egymilliárd forintból mentené meg az összeomlástól a Budapesti Vidám Park Zrt-t a városvezetés - tudta meg a Magyar Hírlap.

A városvezetés három lehetséges forgatókönyvet készített: végelszámolással való átalakulást vagy az állatkertbe való beolvadást javasolják, esetleg a döntés elodázását 2011. szeptember 30-ig.

Az első szerint a Vidámpark az év végén jogutód nélkül megszűnik, feladataira új költségvetési szervezetet alapítanak. Ehhez a Vidámpark végelszámolásán át vezet az út, amire az idén 650 millió, jövőre 150 millió forintot különítenének el.

Ez azonban még nem oldaná meg az intézmény likviditási gondjait, a felszámolás megelőzéséért 240 millió forint tulajdonosi kölcsönt, valamint 100 millió forint vissza nem térítendő tőkejuttatást adna a főváros. Ugyanezek a költségek merülnek fel, ha a másik utat választva a Fővárosi Állat- és Növénykertbe olvasztanák az intézményt.

Ha a döntés elhalasztását választaná a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a főpolgármester-helyettesi előterjesztés akkor is szükségesnek tartja a fizetőképesség fenntartásához szükséges 240+100 millió forint azonnali pénzátadást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Vidámparkról januárban vált ismertté, hogy csődközelbe jutott, jóllehet már tavaly szeptemberben látható volt a hiány, s így még a tavaszi nyitás is kérdéses volt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?