22 °C Budapest

Magyar hús: nőhet a feketekereskedelem aránya?

2010. augusztus 24. 09:02

Mentesítené a kötelező vágás utáni minősítés alól az éves átlagban heti kétszáznál kevesebb sertést, illetve heti hetvenötnél kevesebb marhát vágó vágóhidakat a Vidékfejlesztési Minisztérium. A hazai vágóhidak hetven százaléka mentesülne a vágás utáni minősítés követelményétől - írja a Magyar Hírlap.

A rendelet várhatóan egy hónap múlva lép életbe, de máris több szakmai szervezet kritizálta a kis vágóhidak bürokratikus terheit csökkentő elképzelést. Szerintük nőne a húságazatban már így is harminc százalékra becsült feketekereskedelem aránya.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a kis vágóhidaknak hatalmas terheket jelentenek a vágás utáni minősítés költségei, amelyek egyáltalán nincsenek arányban a levágott mennyiséggel.

Az állat-egészségügyi vizsgálatok ugyanakkor továbbra is kötelezők, így csak egészséges állat kerülhet vágóhídra, s továbbra is érvényesek maradnak a vágóhídi húsvizsgálatok.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?