19 °C Budapest

Végveszélyben a kisüzemi sörfőzdék

2010. augusztus 11. 08:47

Drasztikus visszaesést mutat a magyarországi sörfőzdék száma: tíz évvel ezelőtt még háromszáznál is több volt, mára csak ötven maradt - írja a Magyar Nemzet.

Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Érdek-képviseleti és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint a nagy cégeket multinacionális vállalatok vásárolták fel, a kis sörfőzdéknek az általuk szabadon hagyott piac maradt. A kis főzdék különleges sörökkel tudják erősíteni a pozícióikat, így például külön itallal készülnek az egyes nagyobb rendezvényekre.

A legtöbb ilyen vállalkozás Kelet-Magyarországon működik, és regionális piacra termel. A kis főzdék helyzetét könnyíthetné a szakemberek szerint a könnyebb adminisztráció, illetve az, ha a szakmában megjelennének a pályázati pénzek.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?