28 °C Budapest

Milliárdos adásvétel Győrött - Hatalmas fejlesztések jöhetnek

2010. augusztus 4. 08:16

Újabb beruházásokra készülhet az Audi Győrben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. oldalán található információk szerint ugyanis az Audi Hungaria Motor Kft. megnyerte a közel 200 hektáros terület értékesítésére kiírt nyilvános pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

A lapnak az Audit nem sikerült utolérnie, így nem derült ki pontosan milyen célból vásárolták meg a területet. A társaság eddig egy 1,7 millió négyzetméteres terület tulajdonosa volt (ebből mintegy 400 ezer négyzetméter a beépített terület), s ez a terület gyarapodott most a fenti ingatlannal.

Az Audi áfa nélkül 5,2 milliárd forintot fizetett az állami tulajdonban és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő területért. Az adásvételi szerződést már aláírták, sőt vélhetően az összeg is befolyhatott az állam kasszájába.

Révi Zsolt, Győr főépítésze a lapnak elmondta, hogy a gazdasági fejlesztés miatt logisztikai park számára kijelölendő terület rendezési tervének módosításán dolgoznak, a munkálatok háromnegyed részével már elkészültek. Ennek során beépíthető belterületté nyilvánítják az ingatlant. A főépítész sem árulta el, hogy milyen beruházást tervez azon az új tulajdonos.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egykori HM-lőtér - mivel a Natura 2000 hálózat része - a védett területek közé tartozik. Arról, hogy kikerül-e onnan, Brüsszel dönt. A lap úgy tudja, hogy az unió kiemelt közérdekből (ilyen lehet például a munkahelyteremtés) határozhat úgy, hogy a területet kivonják a Natura 2000-ből.

Az ingatlan értékesítését egyik utolsó intézkedéseként még a Bajnai-kormány készítette elő, a kabinet április 15-én hozta meg azt a határozatát, amely lehetőséget teremtett egyes honvédelmi szempontból feleslegessé nyilvánított, állami tulajdonú ingatlanok elidegenítésére, majd pedig megbízta a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy értékesítse azokat.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?