4 °C Budapest

Címke: mnv zrt (20 cikk)

MTI | 2013. július 4. 11:06

Olcsó buszjáratok indulnak Horvátországba és Szlovéniába

A VOLÁNBUSZ Zrt. közvetlen járatokat indított Budapestről Zágrábba és Ljubljanába, az új szolgáltatással lehetőség nyílik a horvát és szlovén főváros egyszerű és olcsó elérésére - közölte a cég felett tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csütörtökön.

MTI | 2013. május 22. 09:31

Többezer ingatlan lesz az önkormányzatoké ingyen

Mintegy 1,2 milliárd forint értékben ad át térítésmentesen ingatlanokat az állam 417 önkormányzatnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában szerdán reggel.

Pénzcentrum | 2013. május 17. 13:34

Alacsony komfortfokozatú lakásokat kaphatnak a bedőlt hitelesek

A Kormány 2013. május 15-i ülésén elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely újabb állami ingatlanok térítésmentes tulajdonba adásáról rendelkezik helyi önkormányzatok és a Római Katolikus Egyház számára. A jogszabály emellett további megoldást kínál a NET-programban résztvevő, fizetési kötelezettségeiket teljesíteni nem tudó adósok lakhatási problémáira.

MTI | 2013. február 4. 17:34

1 hónap múlva bezár a legendás magyar stadion

A kormány 6,9 milliárd forint átcsoportosításáról határozott a ferencvárosi Albert Stadion építésének idei munkálataira. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. novemberben írta ki a kivitelezésre vonatkozó pályázatot. Ebből kiderült, hogy legalább 22 ezer, de belföldi meccsek esetén a vendég- és a hazai szektor állóhelyeivel 23 700 férőhelyes, fedett lelátójú stadion épül, amelyet a jelenlegihez képest 90 fokkal forgatnak el.

Pénzcentrum | 2013. január 11. 18:33

Így újul meg a legendás pesti gyógyfürdő

Hosszú évek után a mai napon pont került a budapesti látképet csúfító egyik pusztuló műemléki épület megújulásának lehetőségére. A Rudas fürdő déli épületrészének tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. aláírták az ingatlan határozatlan időre szóló vagyonkezelésbe adásáról szóló szerződést. Pancsoló, jacuzzik, szaunák, masszázshelyiségek, napozóterasz, és egy étterem is megvalósulhat. Szerencsés esetben már 2014 őszén nyithat a felújított déli szárny.

Pénzcentrum | 2012. október 8. 10:02

Tízmilliós jutalmakat osztottak ki állami vezetőknek

Tízmilliós jutalmakat fizettek ki állami és fővárosi tulajdonú cégek vezető tisztségviselőinek az elmúlt hónapokban a vállalatok 2011-es eredményei alapján - ez derül ki a Népszabadság összeállításából.

MTI | 2012. augusztus 1. 17:32

A magyar dolgozóké lehet a Herendi?

Egyelőre nincs lista arról, hogy mely kisebbségi állami tulajdonú, nem stratégiai cégeknél vásárolhatnának részt a munkavállalók, de szóba kerülhet többek között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., a Büki Gyógyfürdő Zrt., valamint a Geodéziai és Térképészeti Zrt. is.

Pénzcentrum | 2012. március 23. 10:05

Átszabnák a magyar közösségi közlekedést

Átszabná a közösségi közlekedést a kormány az uniós elvárásokra hivatkozva - írja a Népszabadság. A MÁV kettészakad és gazdát cserél, a vasutat és az autóbuszos szolgáltatókat összefogó közlekedési holding tervét ellenben elvethetik.

MTI | 2011. augusztus 26. 14:02

Ekkor kezdi meg munkáját a Nemzeti Eszközkezelő

Várhatóan augusztus végéig lezárul a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítása, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megkezdte a társaság létrehozását.

Pénzcentrum/MTI | 2010. augusztus 4. 08:16

Milliárdos adásvétel Győrött - Hatalmas fejlesztések jöhetnek

Újabb beruházásokra készülhet az Audi Győrben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. oldalán található információk szerint ugyanis az Audi Hungaria Motor Kft. megnyerte a közel 200 hektáros terület értékesítésére kiírt nyilvános pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2010. június 29. 08:47

Új vezetők a Szerencsejáték Zrt. élén

Új vezetést nevezett ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a SzerencsejátékZrt. élére. A társaság irányításáért felelős Székely Gábor korábbi vezérigazgatót Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgató váltotta.

Pénzcentrum | 2010. február 23. 08:32

Nem kerül magántulajdonba a Balatoni Halászati Zrt.

Hosszú évek után rendeződhet a siófoki székhelyű Balatoni Halászati (BH) Zrt. pénzügyi helyzete, miután a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) javaslatot fogadott el a társaság átalakításáról - írja a Napi Gazdaság.

Világgazdaság | 2009. december 2. 08:17

Volán: 15 százalékkal nőhetnek a jegyárak

Regionális autóbusz-konzorciumok létrehozását indítványozza a Volán társaságok tulajdonosi jogkörét betöltő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Az erről szóló javaslatot a szervezet várhatóan december közepén nyújtja be a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácshoz. közben a jegyárak 15 százalékkal nőhetnek jövőre.

Pénzcentrum | 2009. november 25. 08:17

Nyugdíj kiegészítés: új földért életjáradék program indul

Új "földért életjáradék" program indul, amelynek keretében legfeljebb 20 hektár termőföld, legfeljebb 3 millió forintért történő megvétele után fizet az állam életjáradékot a tulajdonosoknak - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.