4 milliárd forint felett a Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya

2010. július 28. 08:47

A Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya 2010. első félévében 14%-kal, 3 853 millió forintra nőtt. A szerződések 94%-a pályázati kezességvállalásra, a fennmaradó 6% pedig befektetési tőkegaranciára vonatkozott.

A Start Zrt. 2010. első félévében 891 millió forint értékben kötött új szerződéseket, valamennyit pályázati kezességvállalásra. A július első felében aláírt szerződésekkel együtt a szerződésállomány immár meghaladja a 4 milliárd forintot. A korábban megkötött szerződések közül 334 millió forint értékű szerződés szűnt meg problémamentesen.

Az élő szerződések átlagos értéke 34,4 millió forint, mely 15%-os emelkedést mutat a tavalyi 29,8 millió forinthoz viszonyítva. Az átlagérték növekedésének oka, hogy az év első felében a megkötött új szerződések nagyobb része meghaladta az 50 millió Ft egyedi értéket. A társaság 2006. évi megalakulása óta összesen 143 EU-s vissza nem térítendő gazdaságfejlesztési támogatáshoz és tőkebefektetéshez nyújtott garanciát 5 milliárd forintot meghaladó értékben. Annak ellenére sikerült a 15%-os növekedést elérni, hogy a Start Zrt-hez 2010. első felében mind darabszámban, mind értékben kevesebb igénylés érkezett pályázati kezességvállalásra. Az igénylések közül egyre több, a regionális fejlesztési ügynökségek által kiírt telephely-fejlesztési pályázatokon elnyert támogatásokhoz kapcsolódik.

"Az I. félévi eredmények felülmúlták előzetes várakozásaimat. A második félévet illetően is bizakodó vagyok, részben azért is, mert várhatóan több, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramban (Jeremie programban) résztvevő kockázati tőkealap-kezelő is igénybe fogja venni a Start tőkegaranciáját, az általuk megvalósított befektetésekhez.


Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója

Várakozásom szerint szerződésállományunk az év végére meghaladhatja a 4,5 milliárd forintot, ami további, 35 százalékos növekedést feltételez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor megvan az erőforrás a további garanciavállalásokhoz, hiszen a Start Garancia Alap 6,7 milliárd forint értékű.

Mindez azt igazolja, hogy a Start eredményesen hasznosítja a garanciaalap forrásait és teljesíti azon misszióját, hogy segítse a kkv-kat EU-s támogatások és tőkeforrások megszerzésében." - értékelte az eredményeket Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem