23 °C Budapest

4 milliárd forint felett a Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya

2010. július 28. 08:47

A Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya 2010. első félévében 14%-kal, 3 853 millió forintra nőtt. A szerződések 94%-a pályázati kezességvállalásra, a fennmaradó 6% pedig befektetési tőkegaranciára vonatkozott.

A Start Zrt. 2010. első félévében 891 millió forint értékben kötött új szerződéseket, valamennyit pályázati kezességvállalásra. A július első felében aláírt szerződésekkel együtt a szerződésállomány immár meghaladja a 4 milliárd forintot. A korábban megkötött szerződések közül 334 millió forint értékű szerződés szűnt meg problémamentesen.

Az élő szerződések átlagos értéke 34,4 millió forint, mely 15%-os emelkedést mutat a tavalyi 29,8 millió forinthoz viszonyítva. Az átlagérték növekedésének oka, hogy az év első felében a megkötött új szerződések nagyobb része meghaladta az 50 millió Ft egyedi értéket. A társaság 2006. évi megalakulása óta összesen 143 EU-s vissza nem térítendő gazdaságfejlesztési támogatáshoz és tőkebefektetéshez nyújtott garanciát 5 milliárd forintot meghaladó értékben. Annak ellenére sikerült a 15%-os növekedést elérni, hogy a Start Zrt-hez 2010. első felében mind darabszámban, mind értékben kevesebb igénylés érkezett pályázati kezességvállalásra. Az igénylések közül egyre több, a regionális fejlesztési ügynökségek által kiírt telephely-fejlesztési pályázatokon elnyert támogatásokhoz kapcsolódik.

"Az I. félévi eredmények felülmúlták előzetes várakozásaimat. A második félévet illetően is bizakodó vagyok, részben azért is, mert várhatóan több, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramban (Jeremie programban) résztvevő kockázati tőkealap-kezelő is igénybe fogja venni a Start tőkegaranciáját, az általuk megvalósított befektetésekhez.


Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója

Várakozásom szerint szerződésállományunk az év végére meghaladhatja a 4,5 milliárd forintot, ami további, 35 százalékos növekedést feltételez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyanakkor megvan az erőforrás a további garanciavállalásokhoz, hiszen a Start Garancia Alap 6,7 milliárd forint értékű.

Mindez azt igazolja, hogy a Start eredményesen hasznosítja a garanciaalap forrásait és teljesíti azon misszióját, hogy segítse a kkv-kat EU-s támogatások és tőkeforrások megszerzésében." - értékelte az eredményeket Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?