11 °C Budapest

4 milliárd forint felett a Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya

2010. július 28. 08:47

A Start Tőkegarancia Zrt. szerződésállománya 2010. első félévében 14%-kal, 3 853 millió forintra nőtt. A szerződések 94%-a pályázati kezességvállalásra, a fennmaradó 6% pedig befektetési tőkegaranciára vonatkozott.

A Start Zrt. 2010. első félévében 891 millió forint értékben kötött új szerződéseket, valamennyit pályázati kezességvállalásra. A július első felében aláírt szerződésekkel együtt a szerződésállomány immár meghaladja a 4 milliárd forintot. A korábban megkötött szerződések közül 334 millió forint értékű szerződés szűnt meg problémamentesen.

Az élő szerződések átlagos értéke 34,4 millió forint, mely 15%-os emelkedést mutat a tavalyi 29,8 millió forinthoz viszonyítva. Az átlagérték növekedésének oka, hogy az év első felében a megkötött új szerződések nagyobb része meghaladta az 50 millió Ft egyedi értéket. A társaság 2006. évi megalakulása óta összesen 143 EU-s vissza nem térítendő gazdaságfejlesztési támogatáshoz és tőkebefektetéshez nyújtott garanciát 5 milliárd forintot meghaladó értékben. Annak ellenére sikerült a 15%-os növekedést elérni, hogy a Start Zrt-hez 2010. első felében mind darabszámban, mind értékben kevesebb igénylés érkezett pályázati kezességvállalásra. Az igénylések közül egyre több, a regionális fejlesztési ügynökségek által kiírt telephely-fejlesztési pályázatokon elnyert támogatásokhoz kapcsolódik.

"Az I. félévi eredmények felülmúlták előzetes várakozásaimat. A második félévet illetően is bizakodó vagyok, részben azért is, mert várhatóan több, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramban (Jeremie programban) résztvevő kockázati tőkealap-kezelő is igénybe fogja venni a Start tőkegaranciáját, az általuk megvalósított befektetésekhez.


Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója

Várakozásom szerint szerződésállományunk az év végére meghaladhatja a 4,5 milliárd forintot, ami további, 35 százalékos növekedést feltételez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyanakkor megvan az erőforrás a további garanciavállalásokhoz, hiszen a Start Garancia Alap 6,7 milliárd forint értékű.

Mindez azt igazolja, hogy a Start eredményesen hasznosítja a garanciaalap forrásait és teljesíti azon misszióját, hogy segítse a kkv-kat EU-s támogatások és tőkeforrások megszerzésében." - értékelte az eredményeket Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?