-4 °C Budapest

Címke: jeremie program (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. június 4. 03:00

Szövetségben a vállalkozásokkal (x)

Komoly lendületet kaphatnak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja révén, amely korábban nem ismert ösztönzőket és anyagi segítséget biztosít számukra. A feltételrendszer kidolgozásakor fő célként a gazdaság fellendítése, a bürokrácia minimalizálása, valamint az állam és a vállalkozások közötti partnerség megteremtése fogalmazódott meg.

Pénzcentrum | 2012. május 29. 08:00

Szilícium-völgy a Kárpát-medencében?

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a Portfolio.hu 2012-ben negyedik alkalommal egyesíti erőit a régió legnagyobb iparági konferenciájának szervezésében.

Világgazdaság | 2012. január 23. 09:02

Újraindul a JEREMIE program

Társadalmi egyeztetésre kiadta az új Jeremie kockázati tőke program idei tervezetét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A terv szerint két alprogramban összesen tíz alapot indítanak. A lehetséges pályázók várhatóan több kritikával is élnek majd - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2011. november 17. 12:26

20 százalékkal nőtt a tőkebevonás: jövőre 100 cég is jól járhat

20 százalékkal nőtt 2010-ben a tőkebevonás értéke a kkv-szektorban - hangzott el a Start Zrt. sajtótájékoztatóján. Összesen mintegy 4,1 milliárd forinthoz jutottak a vállalkozások, melyből 2,2 milliárd forint a Jeremie kockázati alapokból jött. Nem igaz tehát az a szakértői vélemény, ami többször elhangzott a válság idején, hogy a banki hitelkihelyezés visszaszorulásával egyre inkább a tőkebevonás mellett döntenek majd vállalkozások, hiszen a banki hitelállomány mellett elenyésző maradt ennek a mennyisége. Az összes bevonás értéke még nem éri el a 2007-es szint felét sem.

Pénzcentrum | 2011. május 6. 04:44

Te mihez kezdenél 50 millió forinttal?

A mai világban, aki nem fejleszti vállalkozását az előbb utóbb mindenképp lemarad, nehezen behozható előnyhöz juttatva ezzel versenytársait. Így igencsak fontos pénzt áldozni arra, hogy különböző beruházásokkal folyamatosan fejlesszük vállalkozásunkat, s így a versenyképességet fenn tudjuk tartani hosszú távon. Ezt a célt szolgálja a Széchenyi Beruházási Hitel is, melynek célja a kis-és középvállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak finanszírozása.

Pénzcentrum | 2011. május 3. 12:32

Elstartolt a mikrohitel: megvannak az első nyertesek

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelése szerint teljesülnek azok a kormányzati célok, amelyek az uniós pályázati rendszer vállalkozóbarát megújítására, gyorsítására irányultak. Ezt bizonyítja, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 2011. március 1-jétől nyitva álló, mikorhitellel kombinált "Mikrovállalkozások fejlesztése" pályázati kiíráson egy hónappal az első pályázat beérkezését követően megszülettek a támogatói döntések és a pozitív hitelbírálatok is. A pályázatok értékelését is végző MAG Zrt. már a támogatói okiratot is megküldte a nyerteseknek.

Pénzcentrum | 2011. március 15. 17:02

Példaértékű sikertörténet: magyar vállalkozásokat díjaztak

A Budapest Bank második alkalommal adta át a kis- és középvállalati ügyfelei körében meghirdetett Partner-díjat. Idén azon cégeket ismerte el, amelyek üzleti stratégiájuknak köszönhetően az elmúlt évek során rugalmasan reagáltak a gazdasági kihívásokra, ennek köszönhetően stabilak tudtak maradni. A pályázatokból kiderült, a siker egyik kulcsa a folyamatos fejlesztés, amely lehetővé teszi az új piacok meghódítását. A gazdasági válságból való kilábaláshoz a vállalati innováció erősítése, az új megoldások meghonosítása elengedhetetlen, ezért a fejlesztések támogatása egyre fontosabbá válik.

Pénzcentrum/MTI | 2011. február 27. 14:02

Újabb százmilliárdok a magyar vállalkozóknak

Március elsejétől mintegy 200 milliárd forintos keretre lehet beadni újabb gazdaságfejlesztési pályázatokat vállalkozásfejlesztésre, kutatás-fejlesztésre és az üzleti környezet javítására, ebből 100 milliárd forint kifejezetten mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szól - mondta Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Gazdasági Operatív Program (GOP) irányító hatóság főigazgatója.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 13. 12:05

Fontos levelet kapott Matolcsy a Lízingszövetségtől

Négypontos javaslatcsomaggal állt elő a nemzetgazdasági miniszterhez küldött tegnapi levelében a Magyar Lízingszövetség. Hordós Zoltán, a szervezet elnöke a Portfolio.hu-nak elmondta: javaslataik célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások a hitelnél könnyebben megszerezhető forráshoz jussanak, és ebből a hatalmas összegű bankadóval sújtott lízingszakma is profitáljon.

Pénzcentrum | 2010. április 27. 14:50

Jó hír a vállalkozóknak: itt a Kishitel

Új Magyarország Kishitel néven április közepétől új, mikro- és kisvállalkozóknak szóló hitelterméket dolgozott ki a Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. a Jeremie-program forrásaiból, melyet a pénzintézeteken keresztül lehet elérni - jelentette be a társaság mai sajtótájékoztatóján Benke Ákos vezérigazgató. A program keretében közel 56 milliárd forint forrás kihelyezését remélik.</b> <br> <br><b>Május 5-én kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2010. c. konferenciája.<konfmenu 67></b> <br><gprs> <br>2006 végén született meg az EU-ban a döntés a Jeremie-programról, Magyarország 2007-ben döntött úgy, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében csatlakozik ehhez - emlékezett Benke. Ennek nyomán a 190-200 milliárd forintos Gazdaságfejlesztési Operatív Programban és a Közép-magyarországi Operatív Programban hitel, garancia és tőke típusú termékek jelentek meg az elmúlt években. A válsággal azonban visszaesett a kkv-k beruhá...

Világgazdaság | 2010. február 12. 09:17

A GOP-nál vége a válságnak

"A gazdaságfejlesztési kiírásoknál 2010-ben a pályázatkezelési folyamat még rutinosabb lesz, és a pályázati feltételeket hozzáigazítjuk a javuló gazdasági körülményekhez" - mondta el Kocsis Magdolna, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) illetékes főigazgatója.

Pénzcentrum | 2010. január 26. 11:32

Start Tőkegarancia: 2009-ben 67 %kal nőtt a szerződésállomány

Dinamikus növekedéssel, 3 367 millió Ft értékű szerződésállománnyal zárta az elmúlt évet a Start Tőkegarancia Zrt. A szerződésállomány az I. félévben 667 millió, a II. félévben pedig 705 millió forinttal nőtt, 92%-át a vissza nem térítendő EU-s támogatásokhoz biztosított pályázati kezességvállalási szerződések tették ki.

Pénzcentrum | 2009. október 22. 04:32

Milliárdok érkezhetnek magyar vállalkozásokhoz

Egy újabb magyarországi kockázati tőkealap-kezelő, a DBH Investment ismertette terveit a sikeresen elnyert uniós JEREMIE forrásokkal kapcsolatban. A cég a high-tech és a technológia intenzív iparágak támogatását tűzte zászlajára a következő 4 évre.

Világgazdaság | 2009. augusztus 26. 08:32

A támogatás a túléléshez kell!

Óvatosságra int Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azokkal a véleményekkel kapcsolatban, hogy egyes országok megkezdték a kilábalást a válságból.

Pénzcentrum | 2009. február 23. 15:45

Mától elérhető az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram!

2009. február 23-án kiírásra kerültek az Új Magyarország Kockázati Tőke Programra vonatkozó, kockázati alapkezelő társaságoknak szóló pályázatok. A Program keretein belül közel 35 milliárd forintnyi forrás áll a hazai kis- és középvállalkozások (KKV-k) rendelkezésére. A támogatáshoz kockázati alapkezelő társaságokon keresztül juthatnak hozzá. A pályázók 2009. április 6-ig nyújthatják be jelentkezéseiket a programot szervező Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt-hez (MV Zrt.).

Pénzcentrum | 2008. október 20. 16:44

Milliárdok válság ellen

Két héttel ezelőtt jelentette be a kormány, hogy 500 milliárd forintos likviditásbővítő csomaggal kíván a vállalkozások segítségére lenni. Ennek első eleme már holnaptól elérhető lesz, a korábbinál kedvezőbb kondíciójú Új Magyarország Mikrohitel a K&H Bank fiókjaiban - közölte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési miniszter a ma megrendezett sajtótájékoztatón.

Pénzcentrum | 2008. október 20. 13:21

Pénzügyi megoldást kínál vállalkozóknak a Tőke Unió Program

Tőke Unió Program néven mikro-, kis- és középvállalkozások számára egyablakos ügyintézéssel tőkét, hitelt és EU-s forrásokat is bevonó komplex pénzügyi szolgáltatást indít a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (Garantiqa), valamint az MKIK és a VOSZ által tulajdonolt KA-VOSZ Zrt. - jelentették be az érintett szervezetek vezetői Veres János pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatójukon. "Ez nem válságkezelő program, de hozzájárul a KKV szektor dinamizálásához, és ez a jelenlegi helyzetben felértékelődött" - mondta a pénzügyminiszter.