Elkerülte a válság a világhírű játékgyárat

Pénzcentrum
2010. március 9. 08:25

A válság nem érintette a LEGÓt, sőt 2009-ben a dániai vállalat kiugróan jó eredményt ért el az eladásokat és a profit növekedését tekintve egyaránt.

Szinte minden piacon a LEGO Csoport szignifikáns növekedést ért el 2009-ben. Az előző év legjelentősebb növekedését az angol anyanyelvű országokban érték el, de Európában és Ázsiai nagy részén is erős növekedést mutatott a LEGO.

• az adózás előtti profit 55.9%-kal növekedett az előző évhez képest. Dán koronában számítva 2.887 millióra (napi árfolyamon számolva valamivel több, mint 103 milliárd forintra) nőtt,
• a nettó profit 63%-kal növekedett, dán koronában számítva 2.204 millióra (napi árfolyamon számolva közel 79 milliárd forintra) emelkedett.

Általánosságban elmondható, hogy a játékpiac világszerte stagnált 2009-ben, de kontinensenként hatalmas eltéréseket mutatva. A szektor egészét tekintve Európában és Ázsiában növekedtek az eladások, Angliában és Japánban meglehetősen visszaesett a kereslet, és Amerikában is kissé csökkentek az eladások.

Mindennek ellenére 2009-ben a LEGO Csoport globálisan 4.8%-ra növelte piaci részesedését, a két klasszikus termékből a LEGO Cityből és a LEGO Csillagok Háborújából adták el a legtöbbet. A játékpiac 2010-ben is várhatóan stagnálni fog, de a cég pozíciójának, a 2009-es kimagasló fejlődésnek köszönhetően a LEGO Csoport 2010-ben is további növekedésre számít.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 2009-es jó eredményekre és a 2010 első hónapjainak sikerére alapozva további növekedésre számítunk a 2010-es gazdasági évben is - mondta Jørgen Vig Knudstorp, CEO.

A LEGO Magyarországon

A LEGO Magyarország Kft - amely a magyar, a horvát és szlovén piacokon történő értékesítésért felel - szintén jelentős növekedést ért el Magyarországon: az árbevétel 13,7%-kal nőtt 2008-hoz képest. A legnépszerűbb termékcsoportok továbbra is a City és a Duplo, emellett a tavalyi évben a Star Wars és Power Miners termékek voltak a gyerekek kedvencei - nyilatkozta a LEGO.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25