Hoppá! Leépít a magyar sikercég

Pénzcentrum
2010. február 18. 08:47

A külföldi beruházások következtében Bulgáriába és Romániába nem szállít terméket a Fornetti Kft Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról. A közeljövőben 120 dolgozónak szűnik meg a munkája -írja a baon.hu.

Tavaly 5,5 millió eurót költött a Fornetti-csoport bulgáriai gyára felépítésére. Temesvárott pedig 7,5 millió eurót szántak fejlesztésekre. A cég termelőkapacitása így 30 százalékkal nőtt meg.

Az elmúlt hónapoktól fogva, a romániai és a bulgáriai leányvállalatok már teljes mértékben maguk állítják elő a fornetti péksüteményeket. Így a kecskeméti és a kiskunfélegyházi gyárakból ezentúl már nem kell kiszállítani a franchise árualapot. Ez azonban létszámváltozásokhoz vezet, a közeljövőben 120 dolgozónak szűnik meg a munkája.

Dr. Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója a baon.hu-nak elmondta: abban bízik, hogy a piaci konjunktúra erősödése következtében előbb-utóbb újból munkát tudnak majd biztosítani a kollégáknak. Hozzátette: a vállalat viszont más területeken bővít. Fejlesztőknek, tervezőknek, kivitelező szakembereknek, technológusoknak ajánlanak munkát. A vállalatnál ugyanis teljes erővel folyik a piaci megújulást elősegítő kereskedelmi reform.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?