23 °C Budapest

Meglepődtünk? Íme a Lidl hűtőinek titka!

2009. november 9. 12:02

Határozott lépéseket tervez a brit kormányzat az üzletláncok gazdaságosabb működésének érdekében. A tervek szerint az új szabályozással csökkenhetnek az élelmiszerárak is.

Nagy-Britanniában határozott kormányzati szándék mutatkozik arra, hogy az eddigieknél komolyabban szabályozzák az áruházláncok működését -írja mai számában a Daily Mail. A tervek egy része arra vonatkozik, hogy az üzletláncok csökkentsék hatalmas energiafogyasztásukat: a szupermarketeket például várhatóan kötelezik arra, hogy minden egyes hűtőpultjuk teljesen zárható legyen. Jelenleg ugyanis általánosan elterjedt a mirelit termékek felülről vagy oldalról nyitott hűtőpultja -ez a megoldás azonban rengeteg fölösleges áramot fogyaszt.


Spórolási tippek minden napra: Kattints! 


A brit fogyasztóvédelmi hatóságok szándékai szerint az így megspórolt összegeket az üzletláncoknak továbbítaniuk kellene ma vásárlók felé, például úgy, hogy csökkentik egyes élelmiszerek árát. A Consumer Focus nevű állami fogyasztóvédelmi szervezet vizsgálata szerint két olyan üzletlánc van, amelynek hűtőpultjai maximálisan megfelelnek az elvárásoknak: a Lidl és az Aldi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két német diszkontlánc összes brit áruházában zárt hűtőpultok várják a vásárlókat. (Ennek egyik magyarázata lehet, hogy a Lidl 1994-ben kezdte meg működését Nagy-Britanniában, jóval később, mint a felmérésben szereplő többi üzletlánc. A német hálózat így már indulásától kezdve nagyobb figyelmet fordíthatott az energiatakarékos működésre, és a legmodernebb berendezésekkel szerlhette fel boltjait.)

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai- Kattints!

A zöld vásárlás felmérés keretében a hűtőpultok mellett vizsgálták például azt is, hogy használnak-e energiatakarékos égőket az üzletekben, hogy milyen arányban kínálnak a boltok szezonális hazai élelmiszert az importtermékek helyett, vagy hogy a sajátmárkás papíráru mennyire környezetbarát módon készül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Összesítésben a kilenc vizsgált üzletlánc közül a legjobb helyen a Marks& Spencer (aki a szigetországban hipermarketeket is üzemeltet) és a Sainsbury's végzett. A hazánkban is jelenlévő áruházláncok közül a Tesco a hatodik, az Aldi a nyolcadik, a Lidl pedig a kilencedik helyen szerepel. Utóbbiaknál elsősorban a kevés hazai terméket hozták fel negatívumként a szakemberek.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem