11 °C Budapest

Meglepődtünk? Íme a Lidl hűtőinek titka!

2009. november 9. 12:02

Határozott lépéseket tervez a brit kormányzat az üzletláncok gazdaságosabb működésének érdekében. A tervek szerint az új szabályozással csökkenhetnek az élelmiszerárak is.

Nagy-Britanniában határozott kormányzati szándék mutatkozik arra, hogy az eddigieknél komolyabban szabályozzák az áruházláncok működését -írja mai számában a Daily Mail. A tervek egy része arra vonatkozik, hogy az üzletláncok csökkentsék hatalmas energiafogyasztásukat: a szupermarketeket például várhatóan kötelezik arra, hogy minden egyes hűtőpultjuk teljesen zárható legyen. Jelenleg ugyanis általánosan elterjedt a mirelit termékek felülről vagy oldalról nyitott hűtőpultja -ez a megoldás azonban rengeteg fölösleges áramot fogyaszt.


Spórolási tippek minden napra: Kattints! 


A brit fogyasztóvédelmi hatóságok szándékai szerint az így megspórolt összegeket az üzletláncoknak továbbítaniuk kellene ma vásárlók felé, például úgy, hogy csökkentik egyes élelmiszerek árát. A Consumer Focus nevű állami fogyasztóvédelmi szervezet vizsgálata szerint két olyan üzletlánc van, amelynek hűtőpultjai maximálisan megfelelnek az elvárásoknak: a Lidl és az Aldi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két német diszkontlánc összes brit áruházában zárt hűtőpultok várják a vásárlókat. (Ennek egyik magyarázata lehet, hogy a Lidl 1994-ben kezdte meg működését Nagy-Britanniában, jóval később, mint a felmérésben szereplő többi üzletlánc. A német hálózat így már indulásától kezdve nagyobb figyelmet fordíthatott az energiatakarékos működésre, és a legmodernebb berendezésekkel szerlhette fel boltjait.)

Tovább tarolnak az Aldi és a Lidl milliárdosai- Kattints!

A zöld vásárlás felmérés keretében a hűtőpultok mellett vizsgálták például azt is, hogy használnak-e energiatakarékos égőket az üzletekben, hogy milyen arányban kínálnak a boltok szezonális hazai élelmiszert az importtermékek helyett, vagy hogy a sajátmárkás papíráru mennyire környezetbarát módon készül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összesítésben a kilenc vizsgált üzletlánc közül a legjobb helyen a Marks& Spencer (aki a szigetországban hipermarketeket is üzemeltet) és a Sainsbury's végzett. A hazánkban is jelenlévő áruházláncok közül a Tesco a hatodik, az Aldi a nyolcadik, a Lidl pedig a kilencedik helyen szerepel. Utóbbiaknál elsősorban a kevés hazai terméket hozták fel negatívumként a szakemberek.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?