13 °C Budapest

Ez nagyot fog szólni! Rászoktatják a kínaiakat és dől a lé!

Pénzcentrum
2009. november 24. 18:02

Napjaink egyik legnagyobb üdítőital gyártója, a Coca-Cola a háromszorosára kívánja fokozni az eladásait a világ legnépesebb országában. A cég - amellett, hogy számos palackozóüzemet hozna létre -, meghatszorozná a saját márkás hűtők számát a kereskedelmi egységekben, a szórakozóhelyeken és az éttermekben.

A cég felmérése szerint a kínai középosztály megerősödése új piacot nyithat az üdítőital-gyártó termékei előtt. Doug Johnson, a Coca-Cola kínai kirendeltség-vezetője a disztribúciós problémák áthidalását egy óriási promóció megvalósításában látja.

"A kínai átlagemberekkel meg kell ismertetni a termékeket, majd könnyen hozzáférhetővé kell tenni azokat. A következő 10 évben közel ötmillió kereskedelmi egységben helyezzük el a cég márkanevével ellátott hűtőinket."

Az eladások növelése érdekében tett erőfeszítések másik jelentős eleme a palackozóüzemek számának növelése. Az elnök a befektetők előtt tartott előadásában kifejtette, hogy ezzel a lépéssel az iparági átlagot meghaladó mértékben növekedhetnek és 2020-ra megháromszorozódhatják a kínai eladásaikat.

A gyártó Indiára és más fejlődő országokra is kiveti a hálóját. Számításaik szerint a vállalat teljes növekedésének 60 %-áért ezek a piacok felelhetnek a következő évtizedben.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem