Ez nagyot fog szólni! Rászoktatják a kínaiakat és dől a lé!

Pénzcentrum
2009. november 24. 18:02

Napjaink egyik legnagyobb üdítőital gyártója, a Coca-Cola a háromszorosára kívánja fokozni az eladásait a világ legnépesebb országában. A cég - amellett, hogy számos palackozóüzemet hozna létre -, meghatszorozná a saját márkás hűtők számát a kereskedelmi egységekben, a szórakozóhelyeken és az éttermekben.

A cég felmérése szerint a kínai középosztály megerősödése új piacot nyithat az üdítőital-gyártó termékei előtt. Doug Johnson, a Coca-Cola kínai kirendeltség-vezetője a disztribúciós problémák áthidalását egy óriási promóció megvalósításában látja.

"A kínai átlagemberekkel meg kell ismertetni a termékeket, majd könnyen hozzáférhetővé kell tenni azokat. A következő 10 évben közel ötmillió kereskedelmi egységben helyezzük el a cég márkanevével ellátott hűtőinket."

Az eladások növelése érdekében tett erőfeszítések másik jelentős eleme a palackozóüzemek számának növelése. Az elnök a befektetők előtt tartott előadásában kifejtette, hogy ezzel a lépéssel az iparági átlagot meghaladó mértékben növekedhetnek és 2020-ra megháromszorozódhatják a kínai eladásaikat.

A gyártó Indiára és más fejlődő országokra is kiveti a hálóját. Számításaik szerint a vállalat teljes növekedésének 60 %-áért ezek a piacok felelhetnek a következő évtizedben.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?