7 °C Budapest

Ferde szemmel néznek az építési vállalkozókra: félnek, hogy összedől a házuk

Pénzcentrum
2009. augusztus 10. 12:02

Egy internetes felmérés szerint a kínai városlakók 40 %-a attól tart, hogy bármikor összedőlhet a ház, amelyben élnek. Az aggodalmakat fokozza, hogy előbb a hanyag kivitelezés következtében egy építés alatt álló 13 emeletes épület, majd az esőzések és áradások hatására egy hatemeletes hotel omlott össze kártyavárként.

A válaszadók közül csak minden ötödik mondta azt, hogy nincs ilyen irányú félelme, a többiek nem voltak biztosak abban, hogy akár egy kisebb földmozgást, vagy egy a Tajvan szigetén tapasztalt áradást kibírna az otthonuk.

A gyenge minőségű kivitelezés számlájára írható az a több munkás halálát követelő baleset melynek során összedőlt egy 13 emeletes, építés alatt álló lakóingatlan. A helyi szakemberek szerint szigorítani kell a követelményeket, ellenkező esetben hasonló esetekre lehet számítani az országban.

A hotelből 300 embert evakuáltak a katasztrófa előtt

A 629 lakásosra tervezett házban 489-re már megvolt a vevő, 380-an már a foglalót is befizették. Az értékesítést azonnal leállították, a vevők pénzének előteremtésére és visszafizetésére megoldást keresnek.

Szakértők szerint a vevők körében az ilyen esetek csak fokozzák a bizonytalanságot, az építési vállalkozók megítélése pedig tovább romlik. Olyan kormányzati eszközök bevezetését szorgalmazzák, melyek egyrészt segítenek megőrizni a piaci egyensúlyt és másrészt védik a vevők jogait.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felmérés szerint a vásárlók 70 %-a élt már valamilyen minőségi kifogással a lakás étvétele során, a feszített munkatempó következtében gyakran repedeznek a falak, vizesedés lép fel, vagy egyéb problémák jelentkeznek. Aggasztó, hogy a beruházók a minőséggel szemben inkább még mindig a gyors profitszerzést létesítik előnyben.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem