-1 °C Budapest

Veszélyben a magyar szállodák: kritikus év lesz 2010

Pénzcentrum
2009. november 9. 09:02

"Sajnos még messze nem érte el a gödör mélyét a magyar szállodapiac"- kommentálta a Világgazdaságnak a KSH friss szálláshelyforgalmi statisztikáit Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség első alelnöke.

A szakember szerint a november és a december még az első kilenc hónap adatainál is gyengébb számokat hozhat, a 2010-es év pedig egyenesen kritikus lesz az iparág szempontjából. A magyar szállodaiparnak kiemelkedően magas, 1200 milliárd forintos az eladósodottsága, ez az óriási tartozás az egész magyar gazdaságot veszélyeztetheti.

Erdei János szerint az idén a külföldi vendégszám esését valamennyire elviselhetőbbé tette, hogy a belföldi kereslet viszonylagosan tartotta magát, 2010-ben azonban az előbbinél nem várható gyors javulás, viszont az üdülési csekk megadóztatása és a hazai fizetőképes kereslet további csökkenése okán a belföldi forgalom is zuhanásnak indulhat.

A Világgazdaság körképéből kiderül: a hotelek vezetői is borúsan látják az iparág kilátásairól. Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója úgy látja, a belföldi turizmus, és ezáltal a főképp hazai vendégekre építő vidéki szállodák lehetnek a jövő év legnagyobb vesztesei.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem