Hitelszűke-tragédia: a vonat elé vetette magát a kisvállalkozó

2009. október 28. 14:02

Egy brit házaspár évek óta jól megélt a vállalkozásukból, a sofőrszolgálatot működtető családról sugárzott a boldogság. A cég működése a válság hatására akadozni kezdett, de a férj szerint a kegyelemdöfést a számlavezető pénzintézet vitte be, amikor visszavonta a vállalkozás hitelkeretét. Egy adóhatóságtól érkezett felszólítás után a feleség nem bírta tovább és egy 80 km/h-val közeledő vasúti szerelvény elé vetette magát.


Mark és Victoria Davis (Forrás: Daily Mail)

Az elkeseredett férj a bankot okolja felesége haláláért, szerinte a pénzintézet felelőssége megkérdőjelezhetetlen. A 48 éves Mark Davis elmondta, hogy sikeres vállalkozást működtetett a feleségével, számlájukat évek óta a Lloyds TSB-nél vezették. A bank 30 ezer fontos hitelkeretet biztosított a cég számára, fedezetként a család otthonául szolgáló ingatlan mellett egyéb garanciákat is vállaltak.

A szigorítások hatására a bank a korábbi gyakorlattól eltérően már nem évente, hanem havonta vizsgálta felül a hitelkeretet, amit előbb szűkítettek, majd teljesen visszavontak. A cég pénzügyeivel a feleség foglalkozott, a válság kirobbanása után a számlák egyre csak halmozódtak. A követelések és a kötelezettségek is megszaporodtak, a május hónap végzetesnek bizonyult.


A férj szerint a Lloyds felelőssége megkérdőjelezhetetlen

Ekkor mondta fel a bank a családi cég hitelkeretét, majd az adóhatóságtól érkezett egy 16 ezer fontos fizetési felszólítás, melyek következtében a hölgy kilátástalannak látta a jövőt. A 39 éves Victoria Davis a levél kézhezvételét követően a közeli vasúti sínekhez autózott, a felszólítást az ülésen hagyta, majd a sínpályához sétált.

A vonatvezető elmondta, hogy körülbelül 80 km/h-val haladt, amikor az egyik kanyar előtt egy alakot pillantott meg a síneken. Fékezett, dudált, de csak annyit látott, hogy az illető letérdel a vonattal szemben, a tragédia elkerülhetetlen volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A bank nem kommentálta a férj állításait, de belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm