Hitelszűke-tragédia: a vonat elé vetette magát a kisvállalkozó

2009. október 28. 14:02

Egy brit házaspár évek óta jól megélt a vállalkozásukból, a sofőrszolgálatot működtető családról sugárzott a boldogság. A cég működése a válság hatására akadozni kezdett, de a férj szerint a kegyelemdöfést a számlavezető pénzintézet vitte be, amikor visszavonta a vállalkozás hitelkeretét. Egy adóhatóságtól érkezett felszólítás után a feleség nem bírta tovább és egy 80 km/h-val közeledő vasúti szerelvény elé vetette magát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Mark és Victoria Davis (Forrás: Daily Mail)

Az elkeseredett férj a bankot okolja felesége haláláért, szerinte a pénzintézet felelőssége megkérdőjelezhetetlen. A 48 éves Mark Davis elmondta, hogy sikeres vállalkozást működtetett a feleségével, számlájukat évek óta a Lloyds TSB-nél vezették. A bank 30 ezer fontos hitelkeretet biztosított a cég számára, fedezetként a család otthonául szolgáló ingatlan mellett egyéb garanciákat is vállaltak.

A szigorítások hatására a bank a korábbi gyakorlattól eltérően már nem évente, hanem havonta vizsgálta felül a hitelkeretet, amit előbb szűkítettek, majd teljesen visszavontak. A cég pénzügyeivel a feleség foglalkozott, a válság kirobbanása után a számlák egyre csak halmozódtak. A követelések és a kötelezettségek is megszaporodtak, a május hónap végzetesnek bizonyult.


A férj szerint a Lloyds felelőssége megkérdőjelezhetetlen

Ekkor mondta fel a bank a családi cég hitelkeretét, majd az adóhatóságtól érkezett egy 16 ezer fontos fizetési felszólítás, melyek következtében a hölgy kilátástalannak látta a jövőt. A 39 éves Victoria Davis a levél kézhezvételét követően a közeli vasúti sínekhez autózott, a felszólítást az ülésen hagyta, majd a sínpályához sétált.

A vonatvezető elmondta, hogy körülbelül 80 km/h-val haladt, amikor az egyik kanyar előtt egy alakot pillantott meg a síneken. Fékezett, dudált, de csak annyit látott, hogy az illető letérdel a vonattal szemben, a tragédia elkerülhetetlen volt.

A bank nem kommentálta a férj állításait, de belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20