Hitelszűke-tragédia: a vonat elé vetette magát a kisvállalkozó

2009. október 28. 14:02

Egy brit házaspár évek óta jól megélt a vállalkozásukból, a sofőrszolgálatot működtető családról sugárzott a boldogság. A cég működése a válság hatására akadozni kezdett, de a férj szerint a kegyelemdöfést a számlavezető pénzintézet vitte be, amikor visszavonta a vállalkozás hitelkeretét. Egy adóhatóságtól érkezett felszólítás után a feleség nem bírta tovább és egy 80 km/h-val közeledő vasúti szerelvény elé vetette magát.


Mark és Victoria Davis (Forrás: Daily Mail)

Az elkeseredett férj a bankot okolja felesége haláláért, szerinte a pénzintézet felelőssége megkérdőjelezhetetlen. A 48 éves Mark Davis elmondta, hogy sikeres vállalkozást működtetett a feleségével, számlájukat évek óta a Lloyds TSB-nél vezették. A bank 30 ezer fontos hitelkeretet biztosított a cég számára, fedezetként a család otthonául szolgáló ingatlan mellett egyéb garanciákat is vállaltak.

A szigorítások hatására a bank a korábbi gyakorlattól eltérően már nem évente, hanem havonta vizsgálta felül a hitelkeretet, amit előbb szűkítettek, majd teljesen visszavontak. A cég pénzügyeivel a feleség foglalkozott, a válság kirobbanása után a számlák egyre csak halmozódtak. A követelések és a kötelezettségek is megszaporodtak, a május hónap végzetesnek bizonyult.


A férj szerint a Lloyds felelőssége megkérdőjelezhetetlen

Ekkor mondta fel a bank a családi cég hitelkeretét, majd az adóhatóságtól érkezett egy 16 ezer fontos fizetési felszólítás, melyek következtében a hölgy kilátástalannak látta a jövőt. A 39 éves Victoria Davis a levél kézhezvételét követően a közeli vasúti sínekhez autózott, a felszólítást az ülésen hagyta, majd a sínpályához sétált.

A vonatvezető elmondta, hogy körülbelül 80 km/h-val haladt, amikor az egyik kanyar előtt egy alakot pillantott meg a síneken. Fékezett, dudált, de csak annyit látott, hogy az illető letérdel a vonattal szemben, a tragédia elkerülhetetlen volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bank nem kommentálta a férj állításait, de belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?