A Tesco meglepő húzása: ez a pénztárosok sorsa

2009. október 22. 16:58

Radikális újdonsággal rukkolt elő a Tesco: Angliában megnyílt az első olyan áruházuk, ahol önkiszolgáló vonalkód-ellenőrzés történik, ezért gyakorlatilag nincs szükség pénztárosokra.

Meglepő újdonsággal várja vásárlóit egy, a napokban nyílt Northampton-i Tesco áruház. A boltban gyakorlatilag nincsenek pénztárosok, önkiszolgáló vonalkód-ellenőrzés számlázza a vevők által vásárolt termékeket. Öt pultot egyetlen áruházi dolgozó felügyel.


Fotó: thisismoney.co.uk


Az áruházlánc szerint az automatizmus hatékonyabbá teszi, és jelentősen gyorsítja a vásárlást. A rendszer ellenzői azonban attól tartanak, hogy az új mechanizmus elterjedésével munkahelyek százai kerülhetnek veszélybe.

Európa-szerte már több boltban is működik hasonló rendszer, de a Tesco -mint a legtöbb üzlettel rendelkező brit üzletlánc, és a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi hálózata- most először próbálkozik ilyennel.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: thesun.co.uk


A Tesco ugyanakkor nem tervezi, hogy a közeljövőben több hasonló üzletet nyitna. Az automatikus kasszák egyfajta próbaüzemben működnek, és belátható időn belül nem létesítenek hasonlókat -legalábbis a hipermarketekben mindenképp maradnak a pénztárosok. Sőt -ahogy egy szóvivő fogalmazott- a leépítésekkel szemben idén csak Nagy-Britanniában mintegy 11 ezer új állást létesített az áruházlánc.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?