4 °C Budapest

Kísértetvárossá válik Dubai

2009. október 13. 10:32

A Dubai irodakapacitás fele kihasználatlanul maradhat a következő két év folyamán, olyan mennyiségű új projekt van készülőban, illetve olyan alacsony a kereslet.

A veszteség a következő két év folyamán elérheti az 1,9 milliárd amerikai dollárt. A hat évig tartó ingatlanpiaci boom tavaly a pénzügyi válság kirobbanásakor összeomlott, ám eközben rengeteg projekt még építés alatt állt - idézte egy helyi lap a dubai ingatlanszakértők véleményét.


A városban a már meglévő 3,25 millió négyzetméter irodához 2011-ig újabb 2,97 millió négyzetmétert építenek. Az új irodaházak felhúzásába azonban legtöbbször előzetes bérleti szerződések nélkül kezdtek bele, abban a reményben, hogy a külföldiek beözönlésével sikerül nekik jó pénzért kiadni. A leendő bérlők azonban a válsággal határozottan visszavágták a költségeiket, így elmaradtak a fejlesztők által olyannyira várt tengerentúli terjeszkedések is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?