Kísértetvárossá válik Dubai

2009. október 13. 10:32

A Dubai irodakapacitás fele kihasználatlanul maradhat a következő két év folyamán, olyan mennyiségű új projekt van készülőban, illetve olyan alacsony a kereslet.

A veszteség a következő két év folyamán elérheti az 1,9 milliárd amerikai dollárt. A hat évig tartó ingatlanpiaci boom tavaly a pénzügyi válság kirobbanásakor összeomlott, ám eközben rengeteg projekt még építés alatt állt - idézte egy helyi lap a dubai ingatlanszakértők véleményét.


A városban a már meglévő 3,25 millió négyzetméter irodához 2011-ig újabb 2,97 millió négyzetmétert építenek. Az új irodaházak felhúzásába azonban legtöbbször előzetes bérleti szerződések nélkül kezdtek bele, abban a reményben, hogy a külföldiek beözönlésével sikerül nekik jó pénzért kiadni. A leendő bérlők azonban a válsággal határozottan visszavágták a költségeiket, így elmaradtak a fejlesztők által olyannyira várt tengerentúli terjeszkedések is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem