5 °C Budapest

Estek a luxustelek-árak: már csak 51 millió forint négyzetmétere

Pénzcentrum
2009. szeptember 29. 15:02

Az illetékes japán minisztérium által közzétett legfrissebb jelentés szerint az országban öt éve nem látott mértékben csökkentek a telekárak. Az okok között szerepel, hogy a vevők száma megcsappant, a fejlesztők számos beruházást elhalasztottak, az ingatlanpiac pedig összezsugorodott.

Az elmúlt egy évben átlagosan 4,4 %-kal csökkentek a telekárak, a minisztérium országos felmérése szerint a visszaesés Japán mind a 47 prefektúráját (közigazgatási egységét) érintette. A jelentés leírja, hogy a háború utáni legválságosabb időszakot követően kedvező jeleket is fellelni a piacon.

Az irodák kihasználtsága másfél éven át csökkent, a legfrissebb adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy már túl vannak a mélyponton, az eladatlan lakások száma pedig (a készletsöprések és az új beruházások elhalasztása miatt) 43 %-kal csökkent az elmúlt háromnegyed évben.

Tokió belvárosa

Az egyik fővárosi ingatlanpiaci elemző cég képviselője szerint a Tokióban és a többi nagyvárosban a telekárak csökkenése megállt. A fővárosban akár növekedés is elképzelhető a következő egy évben, vidéken azonban még több időt vehet igénybe a fellendülés.

Tokió legfelkapottabb körzetében (a Ginza bevásárlónegyedben) az elmúlt egy évben mért 17 %-os árcsökkenés ellenére is 25 millió japán jent (51 millió forintot) kérnek a fejlesztési telkek négyzetméteréért. Itt a legnagyobb címletű japán papírpénzből egy négyzetmétert 45 réteg vastagon kellene leteríteni, hogy kijöjjön az ára.

A kevésbé impozáns partmenti Chiyoda városrészen található telkek négyzetméteréért 3 millió jent (6,1 millió forintot) kell fizetni.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?