Estek a luxustelek-árak: már csak 51 millió forint négyzetmétere

Pénzcentrum
2009. szeptember 29. 15:02

Az illetékes japán minisztérium által közzétett legfrissebb jelentés szerint az országban öt éve nem látott mértékben csökkentek a telekárak. Az okok között szerepel, hogy a vevők száma megcsappant, a fejlesztők számos beruházást elhalasztottak, az ingatlanpiac pedig összezsugorodott.

Az elmúlt egy évben átlagosan 4,4 %-kal csökkentek a telekárak, a minisztérium országos felmérése szerint a visszaesés Japán mind a 47 prefektúráját (közigazgatási egységét) érintette. A jelentés leírja, hogy a háború utáni legválságosabb időszakot követően kedvező jeleket is fellelni a piacon.

Az irodák kihasználtsága másfél éven át csökkent, a legfrissebb adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy már túl vannak a mélyponton, az eladatlan lakások száma pedig (a készletsöprések és az új beruházások elhalasztása miatt) 43 %-kal csökkent az elmúlt háromnegyed évben.

Tokió belvárosa

Az egyik fővárosi ingatlanpiaci elemző cég képviselője szerint a Tokióban és a többi nagyvárosban a telekárak csökkenése megállt. A fővárosban akár növekedés is elképzelhető a következő egy évben, vidéken azonban még több időt vehet igénybe a fellendülés.

Tokió legfelkapottabb körzetében (a Ginza bevásárlónegyedben) az elmúlt egy évben mért 17 %-os árcsökkenés ellenére is 25 millió japán jent (51 millió forintot) kérnek a fejlesztési telkek négyzetméteréért. Itt a legnagyobb címletű japán papírpénzből egy négyzetmétert 45 réteg vastagon kellene leteríteni, hogy kijöjjön az ára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kevésbé impozáns partmenti Chiyoda városrészen található telkek négyzetméteréért 3 millió jent (6,1 millió forintot) kell fizetni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem