4 °C Budapest

Giga veszteség a No.1. drogériánál

2009. október 5. 12:00

A német drogéria-lánc az előző üzleti évben 52 millió eurós (13,9 milliárd forint) veszteséget produkált Németországban, a megelőző év 33 milliós vesztesége után.

A korábbi években szinte kivétel nélkül nyereséget produkáló Schlecker két egymást követő évet is veszteséggel zárt. 2000-ben még 118 millió eurós üzleti eredménnyel büszkélkedett a cég.

A német drogéria-piacon évek óta éles verseny folyik piaci részesedések növeléséért, elsősorban a Schlecker, a dm és a Rossmann között. Az Európában piacvezető Anton Schlecker cége 7,42 milliárdos forgalmával az első helyen áll, őt követi a dm 4,71 milliárddal, majd a Rossmann 3,85 milliárd euróval.

Üzleti stratégiája középpontjában az elmúlt években a hálózatbővítés állt, ennek megfelelően ma már Németország mellett Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Dániában is találhatók Schlecker üzletek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?