Jubilál a Széchenyi Kártya

Pénzcentrum
2009. szeptember 22. 17:01

Ünnepélyes keretek között átadták a 120 ezredik Széchenyi Kártyát - tudósított az MTI. Az elmúlt hónapokban sok ezer vállalkozás köszönhette a Széchenyi Kártya programnak a likviditását.

Jövőre sem szűnik meg a Széchenyi Kártya program garancia- és kamattámogatása - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a keddi átadási ünnepségen. Az állami garancia- és kamattámogatás mértéke azonban még megbeszélés alatt van.

Az elmúlt időszakban a Széchenyi Kártya fontos eszköz volt sok mikro-, kis- és középvállalkozás likviditásának biztosításában. Ezeket a cégeket ugyanis tartalékok és jelzáloghitel-fedezetként felajánlható szabad ingatlan híján különösen sújtotta válság következtében szigorodó banki hitelfeltételek.

A program segítségével a társas- illetve egyéni vállalkozásoknak nyújtanak a pénzintézetek kedvezményes kamatozású szabad felhasználású hitelkeret, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os készfizető kezessége miatt a piacinál lazább hitelbírálati feltételekkel. A kezesség díja a hitelkeret 1,5%-a, melyet 50-50%-ban fizet az állam és a vállalkozás. A hitelkeret mértéke 500 ezer forint vagy 1 millió forint egész számú többszöröse, de maximum 25 millió forint. Futamideje 12 hónap, de igény és pozitív elbírálás esetén újabb egy évre meghosszabbítható. A hitelkeret rulírozó, azaz a vállalkozás számlájára befolyó összegekkel újra feltöltődik a keret. A kedvezményes kamat az idén 10 millió forintig a mindenkori 1 havi BUBOR (jelenleg 8%) + 4% kamatfelár +0,8% kezelési költség, melyből a vállalkozások számára lejön a 2% állami kamattámogatás - olvasható a programot koordináló KA-VOSZ Zrt. honlapján.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem