5 °C Budapest

Újra kinyithatnak az "elsíbolt" Alma Patikák

2009. szeptember 17. 13:00

A Hungaropharma Zrt. júliusi feljelentése nyomán gyanúsítottként kihallgatták dr. Bálint Istvánt, az Alma gyógyszertárakat korábban létrehozó és működtető cégek vezetőjét. Ugyanakkor az Alma patikák sorsa rövidesen rendeződhet.

Információink szerint gyanúsítottként kihallgatták dr. Bálint Istvánt, az Alma gyógyszertárakat korábban létrehozó és működtető cégek vezetőjét. A Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. még júliusban tett feljelentést a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán hűtlen kezelés, csalás és sikkasztás alapos gyanújával.

Dr. Bálint István 2007-ben hozta létre azt a két céget (Gyógyszerellátó Hálózat Kft. és Első Gyógyszerellátó Üzemeltető Kft.) melyek felszerelték és később üzemeltették az egységes arculatú Alma Gyógyszertárakat. Összesen 38 patika megnyitására került sor, a gyógyszer-nagykereskedő Hungaropharma Zrt. félmilliárdos hitelkeretének és exkluzív szállítási kondícióinak igénybevételével. Bálint István azonban 2008. áprilisától - a nagykereskedővel kötött megállapodást figyelmen kívül hagyva - egy általa alapított, MEG Zrt. nevű cégnek adta át az ALMA patikák működtetési jogát, kivonva ezzel a gyógyszertárakat a pénz- és áruhitelt nyújtó nagykereskedő hatásköréből.

Korábban:Kié is a cég? - Eltűnhetnek az Alma Patikák!

Mivel a tárgyalásos rendezésre tett próbálkozások teljesen eredménytelenek voltak, a Hungaropharma júliusban feljelentést tett dr. Bálint István ellen. Időközben - összhangban az eredeti megállapodás szerződésszegés esetére vonatkozó kitételeivel - a Hungaropharma az Alma patikák helyiségeinek bérleti jogaival és berendezéséivel rendelkező Gyógyszerellátó Hálózat Kft. 100%-os tulajdonosa lett, s megtette a szükséges lépéseket a gyógyszertárak visszaszerzésére a felhasznált hitelek fedezetének ismételt biztosítása céljából. A patikák további működtetésére életre hívta az Alma Gyógyszertárműködtető Kft-t, amely benyújtotta az ÁNTSZ-nek a működési engedélyek iránti kérelmeket. Az engedélyek megszerzésének jelenleg a gyógyszertárak többsége - mintegy 26 patika - esetében nincs akadálya, hiszen ezek működési engedélyeit Bálint korábbi cégeitől az ÁNTSZ az elmúlt napokban visszavonta. Amennyiben tehát az ÁNTSZ kiadja az új működési engedélyeket, elhárul az akadálya annak, hogy rendeződjön a hányatott sorsú Alma Patika-hálózat, s az ezekben dolgozó mintegy 300 ember jövője.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?