Újra kinyithatnak az "elsíbolt" Alma Patikák

2009. szeptember 17. 13:00

A Hungaropharma Zrt. júliusi feljelentése nyomán gyanúsítottként kihallgatták dr. Bálint Istvánt, az Alma gyógyszertárakat korábban létrehozó és működtető cégek vezetőjét. Ugyanakkor az Alma patikák sorsa rövidesen rendeződhet.

Információink szerint gyanúsítottként kihallgatták dr. Bálint Istvánt, az Alma gyógyszertárakat korábban létrehozó és működtető cégek vezetőjét. A Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. még júliusban tett feljelentést a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán hűtlen kezelés, csalás és sikkasztás alapos gyanújával.

Dr. Bálint István 2007-ben hozta létre azt a két céget (Gyógyszerellátó Hálózat Kft. és Első Gyógyszerellátó Üzemeltető Kft.) melyek felszerelték és később üzemeltették az egységes arculatú Alma Gyógyszertárakat. Összesen 38 patika megnyitására került sor, a gyógyszer-nagykereskedő Hungaropharma Zrt. félmilliárdos hitelkeretének és exkluzív szállítási kondícióinak igénybevételével. Bálint István azonban 2008. áprilisától - a nagykereskedővel kötött megállapodást figyelmen kívül hagyva - egy általa alapított, MEG Zrt. nevű cégnek adta át az ALMA patikák működtetési jogát, kivonva ezzel a gyógyszertárakat a pénz- és áruhitelt nyújtó nagykereskedő hatásköréből.

Korábban:Kié is a cég? - Eltűnhetnek az Alma Patikák!

Mivel a tárgyalásos rendezésre tett próbálkozások teljesen eredménytelenek voltak, a Hungaropharma júliusban feljelentést tett dr. Bálint István ellen. Időközben - összhangban az eredeti megállapodás szerződésszegés esetére vonatkozó kitételeivel - a Hungaropharma az Alma patikák helyiségeinek bérleti jogaival és berendezéséivel rendelkező Gyógyszerellátó Hálózat Kft. 100%-os tulajdonosa lett, s megtette a szükséges lépéseket a gyógyszertárak visszaszerzésére a felhasznált hitelek fedezetének ismételt biztosítása céljából. A patikák további működtetésére életre hívta az Alma Gyógyszertárműködtető Kft-t, amely benyújtotta az ÁNTSZ-nek a működési engedélyek iránti kérelmeket. Az engedélyek megszerzésének jelenleg a gyógyszertárak többsége - mintegy 26 patika - esetében nincs akadálya, hiszen ezek működési engedélyeit Bálint korábbi cégeitől az ÁNTSZ az elmúlt napokban visszavonta. Amennyiben tehát az ÁNTSZ kiadja az új működési engedélyeket, elhárul az akadálya annak, hogy rendeződjön a hányatott sorsú Alma Patika-hálózat, s az ezekben dolgozó mintegy 300 ember jövője.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm