Ez már döfi: EU-s pénzeső kkv-knak

2009. szeptember 21. 10:21

Idén második alakalommal kerül meghirdetésre a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését célzó GOP pályázat. Akár 20 millió forintot is nyerhetnek azok a vállalkozások, amelyek sikerrel pályáznak az összesen több mint 17.5 milliárd forintnyi forrásra.

Elkezdődtek a társadalmi egyeztetések az idén újra megnyíló, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírásra kerülő "Mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése" (GOP-2009/2-2.1.1/A és KMOP-2009/2 -1.2.1/A) pályázati lehetőségek kérdésében - tette közzé a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ honlapján.

A korábban nagy sikernek örvendő program keretében, 2009-ben és 2010-ben összesen 17.588 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a hazai mikro- és kisvállalkozások. A pályázaton nyerhető pénzek döntő hányadát (85%) az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapja nyújtja, 15%-át pedig a magyar költségvetés szolgáltatja. Az elnyert forrásokat új beruházásokat eredményező technológia fejlesztésére, három évnél nem idősebb használt eszközök vásárlására, és informatikai fejlesztésekre (hardver és szoftver egyaránt) fordíthatják a vállalkozások.

A pályázaton nyertes vállalkozásoknak, amennyiben még nem rendelkeznének internetes honlappal, kötelező lesz a világhálón való megjelenés. Emellett kiegészítő tevékenységként pályázati pénzekhez lehet jutni minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is - olvasható a MAG Zrt. honlapján.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. szeptember 28-a délig várja. Amennyiben a jelenlegi elképzelések szerint kerül a pályázati lehetőség meghirdetésre, az elnyerhető összeg egy és húszmillió forint lesz, amely Budapest területén 25%-ban, másutt 35-50%-ban fedezheti a projekt során elszámolható költségeket. A végleges pályázati kiírás a tervek szerint október közepén kerül kihirdetésre, a pályázatokat várhatóan novembertől lehet benyújtani.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?