9 °C Budapest

Ez már döfi: EU-s pénzeső kkv-knak

2009. szeptember 21. 10:21

Idén második alakalommal kerül meghirdetésre a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését célzó GOP pályázat. Akár 20 millió forintot is nyerhetnek azok a vállalkozások, amelyek sikerrel pályáznak az összesen több mint 17.5 milliárd forintnyi forrásra.

Elkezdődtek a társadalmi egyeztetések az idén újra megnyíló, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírásra kerülő "Mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése" (GOP-2009/2-2.1.1/A és KMOP-2009/2 -1.2.1/A) pályázati lehetőségek kérdésében - tette közzé a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ honlapján.

A korábban nagy sikernek örvendő program keretében, 2009-ben és 2010-ben összesen 17.588 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a hazai mikro- és kisvállalkozások. A pályázaton nyerhető pénzek döntő hányadát (85%) az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapja nyújtja, 15%-át pedig a magyar költségvetés szolgáltatja. Az elnyert forrásokat új beruházásokat eredményező technológia fejlesztésére, három évnél nem idősebb használt eszközök vásárlására, és informatikai fejlesztésekre (hardver és szoftver egyaránt) fordíthatják a vállalkozások.

A pályázaton nyertes vállalkozásoknak, amennyiben még nem rendelkeznének internetes honlappal, kötelező lesz a világhálón való megjelenés. Emellett kiegészítő tevékenységként pályázati pénzekhez lehet jutni minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is - olvasható a MAG Zrt. honlapján.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. szeptember 28-a délig várja. Amennyiben a jelenlegi elképzelések szerint kerül a pályázati lehetőség meghirdetésre, az elnyerhető összeg egy és húszmillió forint lesz, amely Budapest területén 25%-ban, másutt 35-50%-ban fedezheti a projekt során elszámolható költségeket. A végleges pályázati kiírás a tervek szerint október közepén kerül kihirdetésre, a pályázatokat várhatóan novembertől lehet benyújtani.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?