23 °C Budapest

Ez már döfi: EU-s pénzeső kkv-knak

2009. szeptember 21. 10:21

Idén második alakalommal kerül meghirdetésre a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését célzó GOP pályázat. Akár 20 millió forintot is nyerhetnek azok a vállalkozások, amelyek sikerrel pályáznak az összesen több mint 17.5 milliárd forintnyi forrásra.

Elkezdődtek a társadalmi egyeztetések az idén újra megnyíló, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírásra kerülő "Mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése" (GOP-2009/2-2.1.1/A és KMOP-2009/2 -1.2.1/A) pályázati lehetőségek kérdésében - tette közzé a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ honlapján.

A korábban nagy sikernek örvendő program keretében, 2009-ben és 2010-ben összesen 17.588 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a hazai mikro- és kisvállalkozások. A pályázaton nyerhető pénzek döntő hányadát (85%) az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapja nyújtja, 15%-át pedig a magyar költségvetés szolgáltatja. Az elnyert forrásokat új beruházásokat eredményező technológia fejlesztésére, három évnél nem idősebb használt eszközök vásárlására, és informatikai fejlesztésekre (hardver és szoftver egyaránt) fordíthatják a vállalkozások.

A pályázaton nyertes vállalkozásoknak, amennyiben még nem rendelkeznének internetes honlappal, kötelező lesz a világhálón való megjelenés. Emellett kiegészítő tevékenységként pályázati pénzekhez lehet jutni minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is - olvasható a MAG Zrt. honlapján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. szeptember 28-a délig várja. Amennyiben a jelenlegi elképzelések szerint kerül a pályázati lehetőség meghirdetésre, az elnyerhető összeg egy és húszmillió forint lesz, amely Budapest területén 25%-ban, másutt 35-50%-ban fedezheti a projekt során elszámolható költségeket. A végleges pályázati kiírás a tervek szerint október közepén kerül kihirdetésre, a pályázatokat várhatóan novembertől lehet benyújtani.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem