1 °C Budapest

Szomorú szezon a Vidámparkban

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 09:32

A múlt évhez képest 10-15 százalékkal esett vissza a budapesti Vidámpark látogatottsága, annak ellenére, hogy több nagy fejlesztést is végrehajtottak -írja a Világgazdaság.

A tavaly -120 millió forintért- vásárolt T-Rex és több kisebb játék átadását követően az idei legnagyobb újítás a kisgyermekes családoknak szóló tematikus kispark, az úgynevezett Dzsungel Mesepark megvalósítása volt.

Kőfalvi Tamás, a Budapesti Vidám Park Zrt. vezérigazgatója szerint a válság mellett elsősorban a nyári időszakban tapasztalt rossz hétvégi időjárás miatt a tavalyi 50 millió forintos adózott eredmény után az idén maximum nullszaldóval számolnak.

A júliusban bevezetett éjszakai nyitva tartás sikerén felbuzdulva jövőre újabb esti szórakozási lehetőségek bevezetését tervezik, gyorsétkezdét is nyitnának, és egy újabb hullámvasút beszerzésének a lehetőségét is mérlegelik.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem