2 °C Budapest

Csokiban fejleszt a Nestlé

2009. szeptember 7. 13:32

Ma nyílt meg a Nestlé Csokoládé Fejlesztési Központja a svájci Broc-ban. A 25 millió svájci frank értékű beruházásból megvalósult új központban a Nestlé prémium és luxus csokoládé kínálatának fejlesztése folyik majd.

A Csokoládé Fejlesztési Központ, amelyet Paul Bulcke vezérigazgató a svájci gazdasági miniszter, Doris Leuthard társaságában avatott fel, a Nestlé világhírű csokoládékészítő hagyományaira épül. Fontos szerepe van abban, hogy a vállalat tovább növekedjen a prémium és luxus csokoládé szegmensben, melytől azt várják, hogy pozitív hatással lesz a Nestlé teljes csokoládé kínálatára. A Nestlé specialistái mellett érzékszervi szakértők, kakaóbab kutatók, csokoládékészítő mesterek, csomagolástervezők és marketing szakemberek alkotják a broc-i intézet tudományos csapatát. A nyitott innováció jegyében neves, független csokoládémanufaktúrák vezetőit - többek között Pierre Marcolinit, Tristan Carbonettót és Roger von Rotzt - kérték fel, hogy tapasztalatukkal inspirálják a központban zajló munkát. Ugyanez a nyílt szellemiség jellemzi a központ és a formatervezés oktatásában élenjáró California Art Center, valamint a lausanne-i ECAL University of Art and Design közötti partnerséget is.

A 25 millió svájci frank (4,5 milliárd forint) értékű beruházás alátámasztja: a Nestlé stratégiai jelentőséget tulajdonít a csokoládé üzletágának, különös tekintettel a prémium és luxus szegmensre. Az üzletág 2008-ban 7,6%-os organikus növekedés mellett 9,8 milliárd svájci frank eladást könyvelhetett el. Míg az olyan globálisan ismert márkák, mint a Kit Kat több mint 1 milliárd svájci frank értékű eladással járultak hozzá ehhez az eredményhez, elmondható, hogy a bevételek 70%-áért a helyi márkák felelnek. A prémium és luxus szegmensben, mely a termékkategória átlagos növekedése felett teljesít, a Nestlé vezető pozíciót tölt be étcsokoládé kínálatával.

A csokoládé termékek táplálkozástudományi szempontból is fontosak a vállalat számára, amely aktív szerepet vállal a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésében. Céljuk, hogy az emberek megismerjék a jó minőségű csokoládé kedvező élettani hatásait, és megtanulják, hogyan illeszthető be a kiegyensúlyozott tápanyag összetételű étrend elemei közé. "A kakaónak kiemelkedően magas a flavonoid és polifenol tartalma. Ezek az antioxidáns hatású vegyületek kedvező szerepet játszanak az erek épségének biztosításában, ezáltal hozzájárulnak az érelmeszesedés kockázatának csökkentéséhez. 

 

A kakaóban lévő hatóanyagok képesek szabályozni a vérlemezkék összecsapódását, ami a szív- és agyi infarktus egyik kiváltó oka lehet." - mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa. Hozzátette: ezek az élettani előnyök elsősorban a magas, legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládék fogyasztásakor jelentkeznek. A jó minőségű csokoládéban az antioxidáns hatású vegyületek mellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot is találhatunk, mint pl. magnéziumot, káliumot, kalciumot, rezet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58