Csokiban fejleszt a Nestlé

2009. szeptember 7. 13:32

Ma nyílt meg a Nestlé Csokoládé Fejlesztési Központja a svájci Broc-ban. A 25 millió svájci frank értékű beruházásból megvalósult új központban a Nestlé prémium és luxus csokoládé kínálatának fejlesztése folyik majd.

A Csokoládé Fejlesztési Központ, amelyet Paul Bulcke vezérigazgató a svájci gazdasági miniszter, Doris Leuthard társaságában avatott fel, a Nestlé világhírű csokoládékészítő hagyományaira épül. Fontos szerepe van abban, hogy a vállalat tovább növekedjen a prémium és luxus csokoládé szegmensben, melytől azt várják, hogy pozitív hatással lesz a Nestlé teljes csokoládé kínálatára. A Nestlé specialistái mellett érzékszervi szakértők, kakaóbab kutatók, csokoládékészítő mesterek, csomagolástervezők és marketing szakemberek alkotják a broc-i intézet tudományos csapatát. A nyitott innováció jegyében neves, független csokoládémanufaktúrák vezetőit - többek között Pierre Marcolinit, Tristan Carbonettót és Roger von Rotzt - kérték fel, hogy tapasztalatukkal inspirálják a központban zajló munkát. Ugyanez a nyílt szellemiség jellemzi a központ és a formatervezés oktatásában élenjáró California Art Center, valamint a lausanne-i ECAL University of Art and Design közötti partnerséget is.

A 25 millió svájci frank (4,5 milliárd forint) értékű beruházás alátámasztja: a Nestlé stratégiai jelentőséget tulajdonít a csokoládé üzletágának, különös tekintettel a prémium és luxus szegmensre. Az üzletág 2008-ban 7,6%-os organikus növekedés mellett 9,8 milliárd svájci frank eladást könyvelhetett el. Míg az olyan globálisan ismert márkák, mint a Kit Kat több mint 1 milliárd svájci frank értékű eladással járultak hozzá ehhez az eredményhez, elmondható, hogy a bevételek 70%-áért a helyi márkák felelnek. A prémium és luxus szegmensben, mely a termékkategória átlagos növekedése felett teljesít, a Nestlé vezető pozíciót tölt be étcsokoládé kínálatával.

A csokoládé termékek táplálkozástudományi szempontból is fontosak a vállalat számára, amely aktív szerepet vállal a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésében. Céljuk, hogy az emberek megismerjék a jó minőségű csokoládé kedvező élettani hatásait, és megtanulják, hogyan illeszthető be a kiegyensúlyozott tápanyag összetételű étrend elemei közé. "A kakaónak kiemelkedően magas a flavonoid és polifenol tartalma. Ezek az antioxidáns hatású vegyületek kedvező szerepet játszanak az erek épségének biztosításában, ezáltal hozzájárulnak az érelmeszesedés kockázatának csökkentéséhez. 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kakaóban lévő hatóanyagok képesek szabályozni a vérlemezkék összecsapódását, ami a szív- és agyi infarktus egyik kiváltó oka lehet." - mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa. Hozzátette: ezek az élettani előnyök elsősorban a magas, legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládék fogyasztásakor jelentkeznek. A jó minőségű csokoládéban az antioxidáns hatású vegyületek mellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot is találhatunk, mint pl. magnéziumot, káliumot, kalciumot, rezet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem