15 °C Budapest

Válságban a Leonardo cipőforgalmazó

2009. augusztus 3. 15:02

Romániában közel 30 üzletét zárta be a Leonardo az idei év első felében. A cipőkkel és ruházati cikkekkel foglalkozó cég 175 üzletet működtet keleti szomszédunknál, 2008-ban több mint 135 millió eurós forgalmat bonyolított. A boltok bezárása miatt a cég közel 3 ezer alkalmazottja közül majdnem 500 utcára került - írja a kronika.ro.

"Hatékonyan működő, 120-125 üzlettel dolgozó hálózatot szeretnénk kiépíteni Romániában. A visszafordíthatatlan folyamat, amely a Leonardo kisebbítésére irányul addig, amíg el nem érünk egy kifizetődő, profitot is hozó szintet, már elindult" - mondta Christian Bachmann megbízott igazgató. A gazdasági válság miatt a fogyasztók vásárlóereje annyira lecsökkent, hogy az egész Leonardo-hálózat újraszervezése vált szükségessé.

A Leonardo Romániában közel 30 üzletét számolta fel az idei év első felében, de a  Ziarul Financiar gazdasági lap értesülései szerint év végéig még 20 üzlet bezárását és ezzel mintegy 300 személy elbocsátását tervezik.

Azt egyelőre még nem tudni, Magyarországon is várhatóak-e leépítések a -nálunk jóval kevesebb bolttal működő- üzletláncnál.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem