2 °C Budapest

Válságban a Leonardo cipőforgalmazó

2009. augusztus 3. 15:02

Romániában közel 30 üzletét zárta be a Leonardo az idei év első felében. A cipőkkel és ruházati cikkekkel foglalkozó cég 175 üzletet működtet keleti szomszédunknál, 2008-ban több mint 135 millió eurós forgalmat bonyolított. A boltok bezárása miatt a cég közel 3 ezer alkalmazottja közül majdnem 500 utcára került - írja a kronika.ro.

"Hatékonyan működő, 120-125 üzlettel dolgozó hálózatot szeretnénk kiépíteni Romániában. A visszafordíthatatlan folyamat, amely a Leonardo kisebbítésére irányul addig, amíg el nem érünk egy kifizetődő, profitot is hozó szintet, már elindult" - mondta Christian Bachmann megbízott igazgató. A gazdasági válság miatt a fogyasztók vásárlóereje annyira lecsökkent, hogy az egész Leonardo-hálózat újraszervezése vált szükségessé.

A Leonardo Romániában közel 30 üzletét számolta fel az idei év első felében, de a  Ziarul Financiar gazdasági lap értesülései szerint év végéig még 20 üzlet bezárását és ezzel mintegy 300 személy elbocsátását tervezik.

Azt egyelőre még nem tudni, Magyarországon is várhatóak-e leépítések a -nálunk jóval kevesebb bolttal működő- üzletláncnál.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?