-2 °C Budapest

Pénzükre várnak a közalkalmazottak

2009. augusztus 6. 09:17

A kormány augusztusban számos közalkalmazottnak egy fillért sem adott vissza abból a pénzből, amennyivel az érintettek az évközi adócsökkentés miatt többet fizettek be az államkasszának.

A Magyar Nemzetnek az egyik közigazgatási szervezet középvezetője elmondta: augusztusi bérével együtt nem kapta meg a személyi jövedelemadó rendszerének évközi módosítása miatt neki járó 18 ezer forintot.

A Magyar Államkincstár korábban ígéretet tett a közigazgatásban dolgozóknak arra, hogy az őket megillető forintokat augusztus elején hiánytalanul készhez kapják. A visszatérítés, amire egyébként nemcsak a közszolgák, hanem minden munkavállaló számíthat, azért jár, mert az Országgyűlés az esztendő közepén úgy döntött: az szja alsó sávhatárát 1,7 millió forintról 1,9 millióra emeli de visszamenőleges hatállyal, január elsejétől.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem