Gyakori látvány a Balaton-parton az üresen kongó étterem: az üzemeltetők az elmúlt évhez képest 15-20 százalékos forgalomcsökkenésről számoltak be, de olyan is akadt, aki szerint harmadával kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor.
Esténként a legnívósabb siófoki, balatonföldvári, füredi, tihanyi, sőt keszthelyi vendéglők jelentős része is szinte kong az ürességtől, a kerthelyiségekben tétlen pincérek álldogálnak. A Napi Gazdaság által megkérdezett üzemeltetők az elmúlt évhez képest 15-20 százalékos forgalomcsökkenésről számoltak be, de olyan is akadt, aki szerint harmadával kevesebb a vendég, mint tavaly nyáron.
Az áfaemelés ráadásul tovább növelte a költségeket, azokat pedig a jelenlegi helyzetben szinte senki sem tudja áthárítani a vendégekre. Valamivel jobb helyzetben vannak, akik különböző speciális kínálatú helyeket, például pizzériákat és halászcsárdákat működtetnek, illetve akikhez rendszeresen érkeznek csoportok.
Az emberek a vendéglők és csárdák helyett a büfékbe, a hurka- és lángossütőkhöz mennek, de a legnagyobb forgalom a bevásárlóközpontokban van.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Meghívó (x)
XXVII. közgyűlését tartja az MGYOSZ
-
Műtárgyak, mint befektetés: trend vagy lehetőség? (x)
Rolex és Vaszary uralják ma az értékkövető piacot
Portfolio Gen Z Fest 2025


