Tálcán kínálunk 2160 állást! Mire vársz még?

2009. július 22. 06:20

Ebben a hónapban is szétnéztünk az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében, ahol július közepén 2132 állásajánlatot találtunk. Izgalmasabbnál izgalmasabb pozíciók bukkannak fel, keresnek például TV-bemondót, kutyagondozót, és versenylovast is, de van, ahol 4 különböző feladatot kellene ellátni, havi bruttó 50 ezer forintért.

A Dél- Alföldön július közepén 414 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Ha valaki szereti az állatokat -konkrétan a kutyákat- ne habozzon, hívja Varga Andrást, Hódmezővásárhelyen, aki "állatgondozó (főleg kutya)" munkakörbe keres munkatársat. Szakképzettség nem szükséges, a fő, hogy ne féljen az állatoktól, kutyáktól. A menetrenddel sincs gond, hiszen amint a hirdetés szövegében szerepel "Alkalmi munkavállalói könyvvel kipróbálják egymást, majd munkaszerződés."
Szegeden egy most induló nagyáruházba több helyet is kínálnak, azonban sajnos nem sikerült megtudnunk, pontosan milyen boltról is lehet szó. Diplomás ápolónőket 3 helyre is várnak, a kőművesek és segédmunkások szintén kelendőek, de Kiskunmajsán egy fejőgulyás is könnyen elhelyezkedhet. Lakatosokból és mérlegképes könyvelőkből is hiány mutatkozik a régióban, csak úgy, mint felszolgálókból és szakácsokból, de aki kamera előtti munkavégzésre vágyik, azt várja az Első Csabai Televíziós Kft, Békéscsabán.

A Dél-Dunántúlon -elsősorban a nyári idegenforgalmi és mezőgazdasági szezonális helyek elfogyása miatt- ismét jóval kevesebb lett a szabad álláshelyek száma, ezúttal mindössze 176 pozícióra pályázhatunk. Főleg a Balaton déli részén azért vannak még szabad helyek pincérek, felszolgálók, szakácsok, konyhai kisegítők számára, de az adatbázis szerint a korábban nagyszámban meghirdetett szállodai munkák szinte teljesen elfogytak. Viszonylag nagyobb arányban keresnek azonban élelmiszerbolti eladókat, hegesztőket, karosszérialakatosokat, kőműveseket, villanyszerelőket és Siófokra egy fő temetői dolgozót.

Az Észak- Alföldön szintén meglehetősen kevés, mindössze 243 pozícióra keresnek embert július közepén. Debrecenben egy étterem keres indiai szakácsot- a bruttó 90 ezer forintos keresethez még az indiai ételeket is ismerni kell. A hirdetésekben szereplő fizetések furcsaságát jelzi, hogy a közeli Hajdúszováton egy sertéstenyésztői állás ennél 10 ezer forinttal többet kínál, sőt, még étkezési utalvány is szerepel a juttatások között. A régióban 4 középiskolai tanári állás is betöltetlen (2 Mezőtúron, 2 Szolnokon), de 6 lakatost és 2 benzinkutast is keresnek.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában ezúttal 231 állásajánlat szerepel, 47-tel kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt. Hiány mutatkozik ácsokból, segédmunkásokból és bolti eladókból egyaránt. Utóbbiból 17-et keresnek, Balassagyarmattól Szerencsig, Tiszanánától Gyöngyösig. Aki inkább ipari jellegű munkára vágyik, az is keresgéljen, hiszen például gyártósori összeszerelőből is 7 szabad pozíciót találhat. A szakácsok szintén kelendőek, úgy tűnik, a kínai ételek ismeretével is jól el lehet helyezkedni. 


Pontos adatok a magyar álláskeresőkról:Munkát, kenyeret! 550 ezren ezt kiáltják


A Közép-Dunántúlon 232 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. A pálhalmai börtönbe büntetés-végrehajtási felügyelőt keresnek, szakmunkás-végzettség és büntetlen előélet feltétel. Kőművesekből nagyobb a kereslet: a régióban 9 helyre is keresnek ilyen szakembert. Pékeknek 5, szakácsoknak 8, míg üzletkötőknek 4 szabad állást kínálnak. Pénzesgyőrben viszont találhat állást egy munkanélküli versenylovas: szakképzettség, tapasztalat nem szükséges, ami kell, az a ló szeretete, bátorság, és maximum 54 kg testsúly.

Közép- Magyarországon 331 szabad állást találtunk, jelentős részüket -mint általában- fővárosi munkaadók kínálják. Segédmunkások számára több tucatnyi hely van, de mezőgazdasági jellegű munkákra (mezőőr, napszámos) is jó eséllyel lehet pályázni. Bolti eladóként szintén remek lehetőségek várnak, csak úgy, mint pincérként, gyártósori összeszerelőként, kőművesként és könyvelőként. A XVI. kerületbe kerékpáros kézbesítőt/hivatalsegédet keresnek. Szakképzettség nem szükséges, és akár bruttó 95 ezer forintot is lehet keresni. A Cityline Hungary Kft. pilótát keres, BOEING 737 típusú teherszállító repülőgép vezetésére. A pozíció bruttó 200 ezer forint feletti várható jövedelemmel kecsegtet. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)



A Nyugat-Dunántúl ismét vezeti a rangsort: 515 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. 4 helyre keresnek biztonsági őrt, 2 helyre pedig végmegmunkálót. Segéd-és alkalmi munkásokból itt is óriási a hiány, csak úgy, mint pincérekből, felszolgálókból. A régióban 6 fodrász és 2 kozmetikus is elhelyezkedhet. Szintén ide kapcsolódik a hónap legtutibb álláshirdetése is, ami így hangzik: "Röjtökmuzsaji munkáltató pedikűröst keres, aki esetenként ellátja a recepciósi, és animátori feladatokat is". Egyszerűen univerzális, havi 50 ezerért, napi 4 órában.

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm