27 °C Budapest

Tálcán kínálunk 2160 állást! Mire vársz még?

2009. július 22. 06:20

Ebben a hónapban is szétnéztünk az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében, ahol július közepén 2132 állásajánlatot találtunk. Izgalmasabbnál izgalmasabb pozíciók bukkannak fel, keresnek például TV-bemondót, kutyagondozót, és versenylovast is, de van, ahol 4 különböző feladatot kellene ellátni, havi bruttó 50 ezer forintért.

A Dél- Alföldön július közepén 414 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse. Ha valaki szereti az állatokat -konkrétan a kutyákat- ne habozzon, hívja Varga Andrást, Hódmezővásárhelyen, aki "állatgondozó (főleg kutya)" munkakörbe keres munkatársat. Szakképzettség nem szükséges, a fő, hogy ne féljen az állatoktól, kutyáktól. A menetrenddel sincs gond, hiszen amint a hirdetés szövegében szerepel "Alkalmi munkavállalói könyvvel kipróbálják egymást, majd munkaszerződés."
Szegeden egy most induló nagyáruházba több helyet is kínálnak, azonban sajnos nem sikerült megtudnunk, pontosan milyen boltról is lehet szó. Diplomás ápolónőket 3 helyre is várnak, a kőművesek és segédmunkások szintén kelendőek, de Kiskunmajsán egy fejőgulyás is könnyen elhelyezkedhet. Lakatosokból és mérlegképes könyvelőkből is hiány mutatkozik a régióban, csak úgy, mint felszolgálókból és szakácsokból, de aki kamera előtti munkavégzésre vágyik, azt várja az Első Csabai Televíziós Kft, Békéscsabán.

A Dél-Dunántúlon -elsősorban a nyári idegenforgalmi és mezőgazdasági szezonális helyek elfogyása miatt- ismét jóval kevesebb lett a szabad álláshelyek száma, ezúttal mindössze 176 pozícióra pályázhatunk. Főleg a Balaton déli részén azért vannak még szabad helyek pincérek, felszolgálók, szakácsok, konyhai kisegítők számára, de az adatbázis szerint a korábban nagyszámban meghirdetett szállodai munkák szinte teljesen elfogytak. Viszonylag nagyobb arányban keresnek azonban élelmiszerbolti eladókat, hegesztőket, karosszérialakatosokat, kőműveseket, villanyszerelőket és Siófokra egy fő temetői dolgozót.

Az Észak- Alföldön szintén meglehetősen kevés, mindössze 243 pozícióra keresnek embert július közepén. Debrecenben egy étterem keres indiai szakácsot- a bruttó 90 ezer forintos keresethez még az indiai ételeket is ismerni kell. A hirdetésekben szereplő fizetések furcsaságát jelzi, hogy a közeli Hajdúszováton egy sertéstenyésztői állás ennél 10 ezer forinttal többet kínál, sőt, még étkezési utalvány is szerepel a juttatások között. A régióban 4 középiskolai tanári állás is betöltetlen (2 Mezőtúron, 2 Szolnokon), de 6 lakatost és 2 benzinkutast is keresnek.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában ezúttal 231 állásajánlat szerepel, 47-tel kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt. Hiány mutatkozik ácsokból, segédmunkásokból és bolti eladókból egyaránt. Utóbbiból 17-et keresnek, Balassagyarmattól Szerencsig, Tiszanánától Gyöngyösig. Aki inkább ipari jellegű munkára vágyik, az is keresgéljen, hiszen például gyártósori összeszerelőből is 7 szabad pozíciót találhat. A szakácsok szintén kelendőek, úgy tűnik, a kínai ételek ismeretével is jól el lehet helyezkedni. 


Pontos adatok a magyar álláskeresőkról:Munkát, kenyeret! 550 ezren ezt kiáltják


A Közép-Dunántúlon 232 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján. A pálhalmai börtönbe büntetés-végrehajtási felügyelőt keresnek, szakmunkás-végzettség és büntetlen előélet feltétel. Kőművesekből nagyobb a kereslet: a régióban 9 helyre is keresnek ilyen szakembert. Pékeknek 5, szakácsoknak 8, míg üzletkötőknek 4 szabad állást kínálnak. Pénzesgyőrben viszont találhat állást egy munkanélküli versenylovas: szakképzettség, tapasztalat nem szükséges, ami kell, az a ló szeretete, bátorság, és maximum 54 kg testsúly.

Közép- Magyarországon 331 szabad állást találtunk, jelentős részüket -mint általában- fővárosi munkaadók kínálják. Segédmunkások számára több tucatnyi hely van, de mezőgazdasági jellegű munkákra (mezőőr, napszámos) is jó eséllyel lehet pályázni. Bolti eladóként szintén remek lehetőségek várnak, csak úgy, mint pincérként, gyártósori összeszerelőként, kőművesként és könyvelőként. A XVI. kerületbe kerékpáros kézbesítőt/hivatalsegédet keresnek. Szakképzettség nem szükséges, és akár bruttó 95 ezer forintot is lehet keresni. A Cityline Hungary Kft. pilótát keres, BOEING 737 típusú teherszállító repülőgép vezetésére. A pozíció bruttó 200 ezer forint feletti várható jövedelemmel kecsegtet. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)A Nyugat-Dunántúl ismét vezeti a rangsort: 515 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. 4 helyre keresnek biztonsági őrt, 2 helyre pedig végmegmunkálót. Segéd-és alkalmi munkásokból itt is óriási a hiány, csak úgy, mint pincérekből, felszolgálókból. A régióban 6 fodrász és 2 kozmetikus is elhelyezkedhet. Szintén ide kapcsolódik a hónap legtutibb álláshirdetése is, ami így hangzik: "Röjtökmuzsaji munkáltató pedikűröst keres, aki esetenként ellátja a recepciósi, és animátori feladatokat is". Egyszerűen univerzális, havi 50 ezerért, napi 4 órában.

A legfrissebb állásajánlatok megtalálhatóak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján!

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.30 09:20
A legtöbb munkavállaló örül annak, ha a munkahelyén home office-ra van lehetőség, de milyen hatással...
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem