21 °C Budapest

A világ legőrültebb múzeumai - képek

2009. július 26. 12:02

Ellent mondunk a definíciónak, mely szerint múzeum az emberiség kultúrfejlődésére vonatkozó tárgyi és egyéb emlékeket gyűjtő, feldolgozó, rendszerező és másoknak bemutató kulturális intézmény. A világ legőrültebb kiállításai következnek.

A Wikipédia szerint a "múzeum az emberiség kultúrfejlődésére vonatkozó tárgyi és egyéb emlékeket gyűjtő, feldolgozó, rendszerező és másoknak bemutató kulturális intézmény. A múzeum ma már nem egyszerűen kiállítást jelent, hanem egyrészről számos kulturális rendezvénynek is otthont ad, másrészről a látogatót nem csupán passzív szemlélődésre, hanem modern technikai eszközök igénybevételével interaktív közreműködésre készteti. A "ne nyúlj hozzá!" és a "mindent a szemnek" jelszavak számos helyen ma már nem érvényesülnek - a látogató maga is részévé válik a kiállításnak."

 

Instant tésztaételek és levesek múzeuma, Tokió, Japán Haj-és parókamúzeum, Avanos, Törökország Só-és borsszórók múzeuma, Tennessee, USA. Rossz művészet - tehetségtelen művész múzeuma, Massachusetts, USA WC múzeum, Új Delhi, India

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05