25 °C Budapest

Mentőövre szorul a hazai turizmus is

2009. július 20. 08:47

Kormányzati segélyprogram kidolgozását sürgeti a hazai turizmus megsegítésére több szakmai szervezet is, mivel évek óta drámai piacvesztés jellemzi az ágazatot.

Hazánkban tavaly jelentősen csökkent az eltöltött külföldi vendégéjszakák száma, és a kereskedelmi szálláshelyek bevétele, miután Magyarország egyre inkább kiszorul az igényesebb utazók menetrendjéből.

Herkó László, a Magyar Turisztikai Egyesület Budapesti Tagozatának elnöke szerint az ágazat valódi teljesítményét a külföldi beutazó forgalom mutatja, amely az elmúlt években drasztikusan csökkent, miközben a nemzetközi turizmus szárnyalt.

Ezért a szakértő az elhibázott turizmuspolitikát okolja, valamint az elmaradt beruházásokat, hiszen mint mondja, se gyorsvasúttal, se nemzetközi hajókikötővel, se több ezer fős konferenciateremmel nem rendelkezünk. Emellett a pályázatoknál jelentkező anomáliákra is felhívja a figyelmet.

A Matur szerint a válság hatásának enyhítésére ezért kormányzati beavatkozásra van szükség, akár patrióta turizmuspolitika kidolgozására is.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm