6 °C Budapest

Mentőövre szorul a hazai turizmus is

2009. július 20. 08:47

Kormányzati segélyprogram kidolgozását sürgeti a hazai turizmus megsegítésére több szakmai szervezet is, mivel évek óta drámai piacvesztés jellemzi az ágazatot.

Hazánkban tavaly jelentősen csökkent az eltöltött külföldi vendégéjszakák száma, és a kereskedelmi szálláshelyek bevétele, miután Magyarország egyre inkább kiszorul az igényesebb utazók menetrendjéből.

Herkó László, a Magyar Turisztikai Egyesület Budapesti Tagozatának elnöke szerint az ágazat valódi teljesítményét a külföldi beutazó forgalom mutatja, amely az elmúlt években drasztikusan csökkent, miközben a nemzetközi turizmus szárnyalt.

Ezért a szakértő az elhibázott turizmuspolitikát okolja, valamint az elmaradt beruházásokat, hiszen mint mondja, se gyorsvasúttal, se nemzetközi hajókikötővel, se több ezer fős konferenciateremmel nem rendelkezünk. Emellett a pályázatoknál jelentkező anomáliákra is felhívja a figyelmet.

A Matur szerint a válság hatásának enyhítésére ezért kormányzati beavatkozásra van szükség, akár patrióta turizmuspolitika kidolgozására is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?