22 °C Budapest

Mentőövre szorul a hazai turizmus is

2009. július 20. 08:47

Kormányzati segélyprogram kidolgozását sürgeti a hazai turizmus megsegítésére több szakmai szervezet is, mivel évek óta drámai piacvesztés jellemzi az ágazatot.

Hazánkban tavaly jelentősen csökkent az eltöltött külföldi vendégéjszakák száma, és a kereskedelmi szálláshelyek bevétele, miután Magyarország egyre inkább kiszorul az igényesebb utazók menetrendjéből.

Herkó László, a Magyar Turisztikai Egyesület Budapesti Tagozatának elnöke szerint az ágazat valódi teljesítményét a külföldi beutazó forgalom mutatja, amely az elmúlt években drasztikusan csökkent, miközben a nemzetközi turizmus szárnyalt.

Ezért a szakértő az elhibázott turizmuspolitikát okolja, valamint az elmaradt beruházásokat, hiszen mint mondja, se gyorsvasúttal, se nemzetközi hajókikötővel, se több ezer fős konferenciateremmel nem rendelkezünk. Emellett a pályázatoknál jelentkező anomáliákra is felhívja a figyelmet.

A Matur szerint a válság hatásának enyhítésére ezért kormányzati beavatkozásra van szükség, akár patrióta turizmuspolitika kidolgozására is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05