13 °C Budapest

Egészségváros: 50 ezer embernek adhat munkát

2009. július 14. 09:17

Tavaly 80-110 ezer külföldi jöhetett Magyarországra kifejezetten azért, hogy valamilyen egészségügyi szolgáltatást vegyen igénybe, legyen az akár fogorvosi beavatkozás, plasztikai műtét vagy egyéb kórházi kezelés. A vendégek összes költése a több tízmilliárd forintot is meghaladhatja.

A vendégek 80-85 százaléka továbbra is fogorvosi kezelés miatt utazik ide, a legtöbb páciens Írországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, valamint újabban Franciaországból érkezik.

Hatalmas lendületet adhat a szegmensnek, hogy az Európai Unió jövőre tervezi elfogadni azt az új direktívát, mely lefektetné, az uniós országok állampolgárai bármely más tagállamban vehetnének igénybe egészségügyi szolgáltatásokat, úgy, hogy azt az otthoni társadalombiztosítójuk, egészségpénztáruk finanszírozná

Szakemberek szerint ezért egy külön egészségügyi városközpont létrehozása szükséges Budapest határában, közel a repülőtérhez, mintegy száz hektáron. Jelenleg a projekt megvalósíthatósági vizsgálata, az előkészítés zajlik: az elkészült komplexum akár 50 ezer embernek is munkát adhatna.

Az egészségturizmus-stratégia fő célkitűzése, hogy Magyarország 2015-re Európa vezető gyógyító nagyhatalma legyen.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem