13 °C Budapest

Egészségváros: 50 ezer embernek adhat munkát

2009. július 14. 09:17

Tavaly 80-110 ezer külföldi jöhetett Magyarországra kifejezetten azért, hogy valamilyen egészségügyi szolgáltatást vegyen igénybe, legyen az akár fogorvosi beavatkozás, plasztikai műtét vagy egyéb kórházi kezelés. A vendégek összes költése a több tízmilliárd forintot is meghaladhatja.

A vendégek 80-85 százaléka továbbra is fogorvosi kezelés miatt utazik ide, a legtöbb páciens Írországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, valamint újabban Franciaországból érkezik.

Hatalmas lendületet adhat a szegmensnek, hogy az Európai Unió jövőre tervezi elfogadni azt az új direktívát, mely lefektetné, az uniós országok állampolgárai bármely más tagállamban vehetnének igénybe egészségügyi szolgáltatásokat, úgy, hogy azt az otthoni társadalombiztosítójuk, egészségpénztáruk finanszírozná

Szakemberek szerint ezért egy külön egészségügyi városközpont létrehozása szükséges Budapest határában, közel a repülőtérhez, mintegy száz hektáron. Jelenleg a projekt megvalósíthatósági vizsgálata, az előkészítés zajlik: az elkészült komplexum akár 50 ezer embernek is munkát adhatna.

Az egészségturizmus-stratégia fő célkitűzése, hogy Magyarország 2015-re Európa vezető gyógyító nagyhatalma legyen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29