Szégyen: ezt még a Burger Kingnek sem kellett volna...

2009. július 10. 10:02

900 millió embert sértett meg a Burger King egy spanyolországi hirdetésével. A reklámplakát Lakshmi istennőt, a hindu vallás egyik legnagyobb szentjét ábrázolja, amint épp egy hamburgert készül megenni.

Közel egymilliárd hindu hívőt sértett meg a Burger King. A gyorsétteremlánc spanyolországi plakátjain az látható, amint Lakshmi, a jólét, a szerencse, a gazdagság, a kedvesség és a kegyesség istennője arra készül, hogy megegyen egy hamburgert. Köztudott, hogy a marhahús -amiből a hamburger is készül- szigorúan tiltott eledel a hindu vallásban.

A reklám felirata a következő: "'La merienda es sagrada'", azaz "megszentelt falatozás". Ráadásul úgy tűnik, mintha az istennő pont a hamburgeren ülne.

Fotó: telegraph.co.uk


A Burger King bocsánatot kért a sajnálatos eset miatt, és eltávolította a plakátokat. Mint a cég szóvivője elmondta: senkit sem állt szándékukban megsérteni, a vállalat tiszteletben tartja mindenki vallási meggyőződését.

Ugyanakkor nem ez az első hasonló botránya az amerikai gyorsétteremláncnak: néhány hónapja mexikói ételeket reklámoztak felháborító módon: a plakáton egy, a mexikói zászlóba öltözött törpe volt látható. Sőt, mint arról korábban beszámoltunk, a Burger King az egyértelműen szexuális célzatú hirdetésekkel sem fukarkodik:  Szexbotrány a Burger Kingben - képpel!

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem