15 °C Budapest

Óriásit bukott a celeb: bedőlhet a luxus-étteremlánc

2009. július 6. 10:02

Brit lapértesülések szerint 90 százalékkal csökkent Gordon Ramsay étterembirodalmának nyeresége egy év alatt. A magyar TV-nézők által is jól ismert sztárszakács elképesztő pénzeket bukott.

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay, a TV-műsorairól és könyveiről híres séf. A luxus-étteremláncot üzemeltető sztárszakács vesztesége egy év alatt csaknem megduplázódott.

Brit lapinformációk szerint az étteremlánc - elsősorban a túlzott növekedés miatt - 9,5 millió fontos, azaz több mint 3 milliárd forintos adóssággal küszködik.

A szerényen saját magáról elnevezett lánc, a Gordon Ramsay Holdings 10 éttermet nyitott 10 hónap alatt - ehhez pedig nem volt meg a kellően stabil anyagi háttér. Ráadásul a recesszió hatására jelentősen csökkent a luxuséttermek vendégeinek száma is, két vendéglőt is be kellett zárniuk. 


Így készíti Gordon Ramsay a Wellington bélszínt


Ramsay-nek egyre több pénzt kell birodalma fenntartásába ölnie: nemrég 5 millió fonttal (másfél milliárd forint) próbált enyhíteni a veszteségeken, sőt, még Ferrariját is eladta. 6 millió font (1,9 milliárd forint) értékű villájától szintén most próbál megszabadulni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05