3 °C Budapest

Óriásit bukott a celeb: bedőlhet a luxus-étteremlánc

2009. július 6. 10:02

Brit lapértesülések szerint 90 százalékkal csökkent Gordon Ramsay étterembirodalmának nyeresége egy év alatt. A magyar TV-nézők által is jól ismert sztárszakács elképesztő pénzeket bukott.

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay, a TV-műsorairól és könyveiről híres séf. A luxus-étteremláncot üzemeltető sztárszakács vesztesége egy év alatt csaknem megduplázódott.

Brit lapinformációk szerint az étteremlánc - elsősorban a túlzott növekedés miatt - 9,5 millió fontos, azaz több mint 3 milliárd forintos adóssággal küszködik.

A szerényen saját magáról elnevezett lánc, a Gordon Ramsay Holdings 10 éttermet nyitott 10 hónap alatt - ehhez pedig nem volt meg a kellően stabil anyagi háttér. Ráadásul a recesszió hatására jelentősen csökkent a luxuséttermek vendégeinek száma is, két vendéglőt is be kellett zárniuk. 


Így készíti Gordon Ramsay a Wellington bélszínt


Ramsay-nek egyre több pénzt kell birodalma fenntartásába ölnie: nemrég 5 millió fonttal (másfél milliárd forint) próbált enyhíteni a veszteségeken, sőt, még Ferrariját is eladta. 6 millió font (1,9 milliárd forint) értékű villájától szintén most próbál megszabadulni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?