26 °C Budapest

Óriásit bukott a celeb: bedőlhet a luxus-étteremlánc

2009. július 6. 10:02

Brit lapértesülések szerint 90 százalékkal csökkent Gordon Ramsay étterembirodalmának nyeresége egy év alatt. A magyar TV-nézők által is jól ismert sztárszakács elképesztő pénzeket bukott.

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay, a TV-műsorairól és könyveiről híres séf. A luxus-étteremláncot üzemeltető sztárszakács vesztesége egy év alatt csaknem megduplázódott.

Brit lapinformációk szerint az étteremlánc - elsősorban a túlzott növekedés miatt - 9,5 millió fontos, azaz több mint 3 milliárd forintos adóssággal küszködik.

A szerényen saját magáról elnevezett lánc, a Gordon Ramsay Holdings 10 éttermet nyitott 10 hónap alatt - ehhez pedig nem volt meg a kellően stabil anyagi háttér. Ráadásul a recesszió hatására jelentősen csökkent a luxuséttermek vendégeinek száma is, két vendéglőt is be kellett zárniuk. 


Így készíti Gordon Ramsay a Wellington bélszínt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Ramsay-nek egyre több pénzt kell birodalma fenntartásába ölnie: nemrég 5 millió fonttal (másfél milliárd forint) próbált enyhíteni a veszteségeken, sőt, még Ferrariját is eladta. 6 millió font (1,9 milliárd forint) értékű villájától szintén most próbál megszabadulni.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem