Épülni kezd a Mercedes-gyár: nem lesz külön lakóparkjuk a németeknek

Pénzcentrum
2009. június 11. 08:17

Az eredeti terveknek megfelelően, július elsején megkezdődnek a német Daimler-Benz konszern magyarországi, 800 millió eurós autógyárának építési munkálatai.

Jóváhagyta a kecskeméti Mercedes-Benz autógyár mintatervét a Magyar Központi Építészeti Műszaki Tervtanács, melynek nyomán  elkezdődhetnek a tereprendezési munkálatok: másfél millió köbméternyi talajt kell megmozgatni, és 82 ezer négyzetméternyi aszfaltút, valamint 38 ezer négyzetméternyi zúzott köves út és kerítés megépítése mellett másfél millió négyzetmétert füvesítenek.

A tervek szerint 2011-ben befejeződik az építkezés, 2012-ben pedig megindul a kompakt osztályú személyautók sorozatgyártása Kecskeméten.

Hamarosan megkezdődik a munkaerő toborzás is: első körben termelési, logisztikai, minőségmenedzsment, technikai szerviz, IT-, személyzeti, beszerzési, pénzügyi és kontrolling szakembereket keresnek. A felvettek a termelés 2012-es beindulásáig itthon és Németországban képzésben vesznek részt, ebben magyar oktatási intézmény is közreműködik.

Nem lesz külön lakóparkjuk azonban a német kollegáknak, sőt a gyerekeik is a helyi óvodákba, iskolákba járnak majd, utóbbiban német anyanyelvű osztályokat is indítanak, ahova a helyiek is beírathatják majd gyermekeiket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29