Épülni kezd a Mercedes-gyár: nem lesz külön lakóparkjuk a németeknek

Pénzcentrum
2009. június 11. 08:17

Az eredeti terveknek megfelelően, július elsején megkezdődnek a német Daimler-Benz konszern magyarországi, 800 millió eurós autógyárának építési munkálatai.

Jóváhagyta a kecskeméti Mercedes-Benz autógyár mintatervét a Magyar Központi Építészeti Műszaki Tervtanács, melynek nyomán  elkezdődhetnek a tereprendezési munkálatok: másfél millió köbméternyi talajt kell megmozgatni, és 82 ezer négyzetméternyi aszfaltút, valamint 38 ezer négyzetméternyi zúzott köves út és kerítés megépítése mellett másfél millió négyzetmétert füvesítenek.

A tervek szerint 2011-ben befejeződik az építkezés, 2012-ben pedig megindul a kompakt osztályú személyautók sorozatgyártása Kecskeméten.

Hamarosan megkezdődik a munkaerő toborzás is: első körben termelési, logisztikai, minőségmenedzsment, technikai szerviz, IT-, személyzeti, beszerzési, pénzügyi és kontrolling szakembereket keresnek. A felvettek a termelés 2012-es beindulásáig itthon és Németországban képzésben vesznek részt, ebben magyar oktatási intézmény is közreműködik.

Nem lesz külön lakóparkjuk azonban a német kollegáknak, sőt a gyerekeik is a helyi óvodákba, iskolákba járnak majd, utóbbiban német anyanyelvű osztályokat is indítanak, ahova a helyiek is beírathatják majd gyermekeiket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?