-2 °C Budapest

Nagy sláger a Hilltop Angliában

Pénzcentrum
2009. május 19. 09:02

Az idén minden eddiginél több bort állít elő és exportál a Hilltop-Neszmély Zrt.: a cég a 2007-es 3,8 millió és a tavalyi 7,5 millió palack után 11 millió palackkal szállítana megrendelőinek.

Kamocsay Ákos, a társaság főborásza a Napinak elmondta: a 11 millió palackból egymilliót belföldön értékesítenek, a többit exportálják. A kivitel 90 százaléka Nagy-Britanniába kerül a kifejezetten a brit piacra történő szállításokra alapított Hilltoptól, ám az elmúlt évek intenzív marketingmunkájának köszönhetően már az Egyesült Államokból, Svédországból, Japánból, Oroszországból, Lengyelországból és Kínából is kapott megrendelést a cég. A társaság az idén is sikeres üzleteket kötött brit cégekkel, jelentős mennyiséget szállítanak például a Sainsbury'snek, a Marks & Spencernek és az ASDA-nak. A vállalat tervei szerint az idén 2,5 milliárd forintot meghaladó bevételre tehet szert a tavalyi 2 milliárd forint után. Kamocsay a nyereségről nem kívánt nyilatkozni, ez - mint mondta - nagyban függ a forint, a font és az euró árfolyamváltozásaitól.

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem