9 °C Budapest

Nekimentek a brit tudósok a magyar bornak

Pénzcentrum
2008. november 24. 08:15

Igencsak meglepő és többek által megkérdőjelezett eredményt tettek közzé a magyar és a szlovák borokkal kapcsolatban a brit Kingston Egyetem kutatói. Egy összehasonlítás alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a magyar nedűk túl sok nehézfémet tartalmaznak, melyek tudvalevőleg károsítják az egészséget - írja a Magyar Hírlap.

A villányi borászok szerint ez nem más, mint egy újabb lejárató kampány, a magyar borok ugyanis uniós szabványok szerint készülnek, vastartalmukat pedig kémiai módszerekkel, műszeres vizsgálatokkal mérik.

Az már sokszorosan bizonyított tény, hogy a jó minőségű bor kifejezetten egészséges, a vörösbor pedig nagyon sok kedvező biológiai hatású anyagot tartalmaz.

A magyarországi borászok szerint amióta a jó minőségű magyar termékek megjelentek a világpiacon, folyamatos a konkurencia áskálódása. Hasonló esetek többször előfordultak már.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm