9 °C Budapest

A nyuszin bukott 41 milliárdot a fapados

2009. május 6. 11:02

Óriási veszteséget könyvelhetett el a világ egyik legnagyobb fapados légitársasága: az easyJet 130 millió fontos veszteséggel számol az elmúlt fél évben. Az ok: túl korán jött a húsvét.

A légitársaság vesztesége elsősorban az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva tűnik durvának: 2007- 2008 azonos időszakában 48,8 millió font (15,7 milliárd forint) veszteséget könyvelhetett el a cég, míg az elmúlt félévben közel 130 millió fontos, azaz 41,7 milliárd forintnyi hiánya volt.

A társaság menedzsmentje szerint a veszteség óriási növekedése elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedésének volt köszönhető, ráadásul idén a tavalyihoz képes később kezdődött -az utazások szempontjából kiemelten fontos - húsvéti szezon.

Ugyanakkor a cég vezetése bizakodó: azt remélik, az idei nyári szezonban megnövekszik a kereslet a diszkont légitársaságok iránt, így nyereséggel zárhatják az évet.

Andy Harrison, a társaság ügyvezetője szerint az easyJet pénzügyileg továbbra is stabil, és őrzi piaci részesedését. Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt fél évben 2,9 százalékkal, 19,4 millióra nőtt utasaik száma.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?