25 °C Budapest

A nyuszin bukott 41 milliárdot a fapados

2009. május 6. 11:02

Óriási veszteséget könyvelhetett el a világ egyik legnagyobb fapados légitársasága: az easyJet 130 millió fontos veszteséggel számol az elmúlt fél évben. Az ok: túl korán jött a húsvét.

A légitársaság vesztesége elsősorban az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva tűnik durvának: 2007- 2008 azonos időszakában 48,8 millió font (15,7 milliárd forint) veszteséget könyvelhetett el a cég, míg az elmúlt félévben közel 130 millió fontos, azaz 41,7 milliárd forintnyi hiánya volt.

A társaság menedzsmentje szerint a veszteség óriási növekedése elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedésének volt köszönhető, ráadásul idén a tavalyihoz képes később kezdődött -az utazások szempontjából kiemelten fontos - húsvéti szezon.

Ugyanakkor a cég vezetése bizakodó: azt remélik, az idei nyári szezonban megnövekszik a kereslet a diszkont légitársaságok iránt, így nyereséggel zárhatják az évet.

Andy Harrison, a társaság ügyvezetője szerint az easyJet pénzügyileg továbbra is stabil, és őrzi piaci részesedését. Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt fél évben 2,9 százalékkal, 19,4 millióra nőtt utasaik száma.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem