A nyuszin bukott 41 milliárdot a fapados

2009. május 6. 11:02

Óriási veszteséget könyvelhetett el a világ egyik legnagyobb fapados légitársasága: az easyJet 130 millió fontos veszteséggel számol az elmúlt fél évben. Az ok: túl korán jött a húsvét.

A légitársaság vesztesége elsősorban az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva tűnik durvának: 2007- 2008 azonos időszakában 48,8 millió font (15,7 milliárd forint) veszteséget könyvelhetett el a cég, míg az elmúlt félévben közel 130 millió fontos, azaz 41,7 milliárd forintnyi hiánya volt.

A társaság menedzsmentje szerint a veszteség óriási növekedése elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedésének volt köszönhető, ráadásul idén a tavalyihoz képes később kezdődött -az utazások szempontjából kiemelten fontos - húsvéti szezon.

Ugyanakkor a cég vezetése bizakodó: azt remélik, az idei nyári szezonban megnövekszik a kereslet a diszkont légitársaságok iránt, így nyereséggel zárhatják az évet.

Andy Harrison, a társaság ügyvezetője szerint az easyJet pénzügyileg továbbra is stabil, és őrzi piaci részesedését. Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt fél évben 2,9 százalékkal, 19,4 millióra nőtt utasaik száma.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?